HP TouchPad zahájí 1. července v USA (aktualizováno)

První tablet s operačním systémem WebOS v podání amerického výrobce už zná datum oficiálního zahájení prodeje. Mělo by se tak stát 1. července, a to právě na trhu v USA.

HP Touch Pad - oficiální fotografie
Tip: přečtěte si také naše podrobné preview - HP TouchPad: zemětřesení mezi tablety

Americký gigant Hawlet-Packard v Barceloně představil trojici zajímavých přístrojů. Předně dva smartphony Veer a Pre 3, a pak tablet TouchPad. Ten je z celé trojky asi nejočekávanějším kouskem. Nabídne jemný, 9,7 palcový XGA (1024x768 pixelů) displej, 1 GB RAM, 1,2GHz procesor Qualcomm APQ8060 Snapdragon a nebo třeba podporu mobilních plateb NFC. Hlavně ale obsahuje speciálně pro tablety upravenou verzi operačního systému WebOS s označením 3.0, který je velice moderní, a spolu s QNX od RIM patří podle názoru odborníků k tomu nejlepšímu a nejintuitivnějšímu, co se dá nejen na tabletech používat.

HP Touch Pad

HP před několika dny médiím oznámilo datum zahájení jeho prodeje. Pokud půjde vše bez komplikací, tak by předprodej měl začít 19. června, a samotné zahájení prodeje je pak naplánováno na 1. července. Toto datum však platí pouze pro trh ve Spojených státech amerických, kde se tablet bude prodávat mimo jiné i u operátora AT a T.

HP Touch Pad jsme si vyzkoušely na únorovém MWC 2011 v Barceloně

Podívejte se také na - HP Veer, Pre 3 a TouchPad živě z Barcelony

Na ostatní prioritní světové trhy, kterými jsou pro HP Kanada, Velké Británie, Irsko, Francie, Německo, Austrálie, Nový Zéland, Čína a Singapur přijde o několik týdnů později. Výrobce zatím takticky neuvádí přesné datum, a nechává si tak zadní vrátka kvůli případnému zpoždění dodávek a podobným potencionálním problémům. Oficiálně se budou prodávat dvě verze tabletu s obvyklým odlišením podle velikosti vestavěné paměti, tedy 16 GB za 499,99 dolarů a 32 GB za 599,99 dolarů. Dokoupit půjde třeba nabíjecí bezdrátový dok nebo bezdrátová klávesnice. Kdy přijdou na řadu tuzemští zákazníci zatím není známo.

Aktualizováno 3.7.2011

V HP jsou třeba na rozdíl od švédsko-japonského Sony Ericssonu přesní jako hodinky, a jejich první tablet TouchPad již od pátku okupuje výlohy amerických obchodů a internetových e-shopů. Za všechny uvedeme například Best Buy, Amazon nebo Wal Mart. Sehnat jej lze také, jak již bylo dříve avizováno, prostřednictvím operátora AT&T. Nyní už je jen otázkou času (několika týdnů), než se přístroj dostane i na ostatní světové trhy a my můžeme jen doufat, že ten český nebude výjimkou. Pokud se tak opravdu stane, pak se jej samozřejmě pokusíme získat na test, abychom vám následně mohli jako obvykle přinést obsáhlou recenzi, ve které TouchPad srovnáme třeba i s iPadem 2 nebo tablety od Samsungu.

Screenshot z amerického webu HP potvrzující dostupnost tabletu TouchPad na tamním trhu

Technické parametry HP TouchPad

Konstrukce240 × 190 × 13,7 mm, 740 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 9,7" (1 024 × 768 px)
Fotoaparát
ChipsetQualcomm S3 APQ8060, CPU: 2×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémwebOS 3.0
Akumulátor6 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčerven 2011, ?

Zdroje: unwiredview.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze