HP představilo Elite x2 (1012): tablet navržený pro produktivitu

2

Společnost HP představila model HP Elite x2, jehož primární funkcí je produktivita. Snaží se tak cílit na manažery a splnit jim tak představu o ideálním, spolehlivém, přenosném zařízení, se kterým budou schopni dělat všechny náročnější funkce v daném odvětví. Velký důraz se vzhledem k zaměření klade na bezpečnost a HP Elite x2 v tomto směru rozhodně nic nechybí.

HP Elite x2

Tělo tabletu je vyrobené z frézovaného hliníku, který poskytuje nejen pevnost, ale celému tabletu také dodává luxusní vzhled. Jeho hloubka je okolo 8 mm a tablet váží necelých 900 gramů. To je sice trochu více, ale díky celohliníkovému tělu a vnitřním komponentám mu to jistě odpustíte. Vzhled je velmi čistý a elegantní. Displej technologie IPS má úhlopříčku 12 palců a Full HD rozlišení. O jeho odolnost se stará tvrzené sklo Gorilla Glass 4.

V zadní straně tabletu je integrován stojan, který je možno rozevřít až do 150 stupňů, a tak si napolohovat tablet podle momentálního typu použití. Luxusně vyhlížejí i reproduktory Bang&Olufsen s technologií HP Noise Reduction Software, které při videohovorech nabídnou čistý zvuk.

Tablet bude nabízen v několika konfiguracích s procesory Intel Core M 6. generace, tedy s procesory s pasivním chlazením. Operační paměť bude stoupat od 4 GB do 8 GB a SSD disk můžete volit do kapacity 512 GB.

Nechybí ani várka portů v podobě Thunderboltu 3 a USB-C i pro nabíjení. Nechybí Wi-Fi 802.11ac, podpora Intel vPro a volitelná podpora mobilních sítí. Jeden z nejdůležitějších aspektů je bezpečnost, kterou HP rozhodně nezanedbalo. Tablet pochopitelně obsahuje TPM čip a bezpečnostní funkce HP Sure Start with Dynamic Protection a HP Client Security, tak aby vaše údaje, data a účty byly vždy zabezpečeny. Volitelně můžete pro zabezpečení volit čtečku otisků prstů nebo smart karet, která je umístěna do klávesnice.

HP Elite x2

Tím se dostáváme k příslušenství. Tablet lze koupit samostatně anebo s klávesnicí, popřípadě klávesnici přikoupit. Na výběr máte ze dvou podsvícených klávesnic, přičemž jedna obsahuje čtečku smart karet a NFC. Pokud by ale klávesnice nebylo to pravé, máte ještě možnost zvolit HP Active Pen, který je založen na technologii WACOM, takže díky tlakovým senzorům rozpoznává sílu a tloušťku čar. HP Active Pen obsahuje také programovatelné Bluetooth tlačítko, po jehož stisknutí se spustí vámi zvolená aplikace.

Tablet se nyní začíná předprodávat a na náš trh by měl dorazit v únoru příštího roku za cenu od 29 999 Kč spolu se stylusem HP Active Pen. Klávesnici HP Travel Keyboard bez NFC a podpory smart karet bude možné dokoupit přibližně za 4 500 Kč.

Zdroje: windowscentral.com, www8.hp.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Všetko OK akurát tie rámčeky okolo displeju sú až moc. Celkovo toto zariadenie pôsobí luxusne ale akonáhle som videl tie rámčeky tak som len krútil hlavou.
Aquos
Je to tablet. Ten musí mít rámečky okolo, aby se dal držet v ruce a přitom neaktivoval dotykovou plochu displeje.. Pokud možno držet dostatečně pevně, aby se druhou rukou dalo po displeji psát apod, takže za hranu displeje opravdu nestačí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze