Google Wallet se otevírá pro platební a debetní karty

3

Elektronickou peněženku Google Wallet provázelo již od svého vzniko hodně omezení, která se týkala nejen hardwaru. I služby samotné byly značně limitované a Google dělal vše proto, aby možnosti aplikace rozšířil. Nyní můžeme konečně využívat Google Wallet v mnohem širším měřítku, a hlavně bezpečněji.

Především lze nyní používat jakoukoliv platební a debetní kartu společností Visa, MasterCard, American Express a Discover a přenášet je mezi přístroji s uchováním všech důležitých dat a nastavení. I když se jedná o bezesporu důležitý krok kupředu, mnohem důležitějším je vylepšená bezpečnost.

TIP: Přečtěte si více o elektronické peněžence od Googlu.

Veškeré informace o vás i vašich kartách jsou nově uloženy na cloudu místo lokálního úložiště, jak tomu bylo doposud. Z cloudového úložiště pak můžete své informace a data synchronizovat s kterýmkoliv jiným smartphonem, který systém elektronické peněženky podporuje. Navíc má uživatel nově možnost na dálku deaktivovat svůj přístroj v případě, že jej ztratíte nebo ho ukradnou. Více se dozvíte ve videu níže.

Více informací o novém Google Wallet si můžete přečíst také na portálu near filed.

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
Způsob platby?
Může mi někdo vysvětlit, proč Google neumožňuje platbu za aplikace pomocí mplatby? Platba kartou neodrazuje od nákupu jistě ne jen mě a tak používám jen free aplikace. Určitě by to přispělo ke snížení krádeží aplikací.
eee
Mne by se libila podpora paypalu. A ano, mezibankovni prevod jako posledni zachrana by byl take fajn, pak by slo platit i tou slozenkou na poste.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze