Honor 20 Lite bude mít tři zadní fotoaparáty, ale USB-C ne

7
Honor 20 Lite bude mít tři zadní fotoaparáty, ale USB-C ne
  • Velice se podobá Huawei P30 Lite
  • Má Kirin 710, 4 GB RAM a 128 GB vnitřní paměti
  • Cena bude činit asi 7 tisíc korun

Dceřiná společnost Huawei již brzy představí Honor 20 Lite, který bude spadat do střední třídy a bude velice blízkým sourozence Huawei P30 Lite. Jak informuje winfuture.de, hlavním poznávacím znamením je trojice čoček fotoaparátů na zadní straně, čehož využívá Honor v reklamní kampani, když používá slogan „Triple Your Style“.

Vedle toho přístroj charakterizuje LCD displej s uhlopříčkou 6,21 palce a rozlišením 2 340 × 1 080 pixelů, který je v horní části opatřen malým výřezem pro selfie fotoaparát s vysokým rozlišením 32 megapixelů.

Honor 20 Lite používá Kirin 710 se čtyřmi jádry na 2,2 GHz a dalšími čtyřmi úspornými s taktem 1,7 GHz. Paměť RAM je 4 GB velká, ta vnitřní pak nabídne 128 GB plus prostor na microSD kartě. Potěšitelné je, že uvnitř telefonu najdeme tři sloty, takže lze najednou použít dvě nanoSIM karty a jednu paměťovou.

Trojice fotoaparátů na zadní straně nabídne následující konfiguraci: hlavní senzor má 24 megapixelů a clonu f/1.8. Druhý má pak rozlišení 8 megapixelů a 120 stupňů širokoúhlou optiku. Poslední pak má skromné dva megapixely a slouží ke zjištění hloubky ostrosti.

U konektivity je patrné, že se jedná o telefon z levnější třídy. Wi-Fi sice umí standard „ac“, ale Bluetooth je pouze ve verzi 4.2. Stejně tak je systémovým konektorem microUSB. Nabíjí se přes něj baterie o kapacitě 3 400 mAh.

Telefon s operačním systémem Android 9.0 a nadstavbou EMUI přijde na trh v nadcházejících týdnech až měsících. Cena ještě nebyla oficiálně odhalena, ale dle podobných modelů ze stáje výrobce se odhaduje na 280 euro (7 tisíc korun).

Diskuze ke článku
Eedx
Si delaj srandu, ze to bude mit porad MicroUSB?! Haloo, USB-C tu je uz 4 roky!
Pepe
To je klasika.. Stejně to BT 4.2 :))) loni jsem koupil v ČR za 8.000 snapdragon 835, BT 5.0 USB C atd.. Prostě to zkoušejí.. Se musím smát
#TFS
xD tak to je fail... a zklamání jak lusk..
Pes
Já už si tedy telefon s Micro USB nedovedu představit, že bych používal.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze