Plány jsou dané: Huawei první, Honor čtvrtý největší výrobce telefonů na světě

Plány jsou dané: Huawei první, Honor čtvrtý největší výrobce telefonů na světě
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Generální ředitel divize telefonů Huawei oznámil další cíle společnosti
  • Huawei by se měl stát největším globálním výrobcem telefonů na světě
  • Sesterská značka Honor by měla ukořistit čtvrtou příčku
  • Honor se zaměří na další zvýšení investic do technologického vývoje a rozšíření distribučních kanálů

Richard Yu, generální ředitel divize telefonů společnosti Huawei, oznámil novou strategii pro Huawei a také značku Honor. Má jít o návaznost na cíle vytyčené v roce 2012, které společnost splnila. Šlo například o dokončení přechodu výroby telefonů pro jiné výrobce, v případě Huawei o opuštění prodeje telefonů s nízkými maržemi, výrobu vlastních procesorů či vývoj prostředí EMUI.

Huawei a Honor

Nové cíle zahrnují již známou ambici, Huawei má stanout na vrcholu žebříčku největších světových výrobců mobilních telefonů. Směrem nahoru má mířit i značka Honor, ta se má dle Yu stabilně dostat na čtvrtou pozici v celosvětových prodejích. Obě značky společně pak mají úzce spolupracovat na vývoji nových technologií, v oblasti distribuce i maloobchodu.

Značka Honor upevnila svoji vedoucí pozici i navzdory poklesu, kterému čelil průmysl chytrých telefonů v roce 2018. Podle IDC zaznamenal globální trh chytrých telefonů v prvních třech čtvrtletích roku 2018 meziroční pokles o 3,1 %. Značka Honor na tuto skutečnost však reagovala 27,1% nárůstem objemu prodejů s tím, že meziroční nárůst přesáhl dokonce úctyhodných 170 %. Co se celosvětových prodejů online týče, umístila se značka Honor na druhém místě s 29,4% podílem.

Značky Huawei i Honor se aktivně zapojují do přechodu z 3G sítě na 4G a nyní i na 5G, přičemž Honor uvede svůj první model s podporou 5G sítě ještě v tomto roce.

tisková zpráva,
Diskuze ke článku
Kuba Kozler
Kuba Kozler
Jestli bude Apple dělat telefony stejně jako do teď, tak věřím, že tohoto cíle dosáhnou. Jediným soupeřem je Samsungu, jinak jim aktuálně nikdo nebrání.
Jj
Komunisti vpred, 5 tiletka bude velka prace!
Dodo
Na samsung mít nebudou. Střední třída je nově hodně silná u Samsungu, takže bohužel.....
I applehudinx
Xiaomi má pořád na vrch o poměru výkon/cena ale lidi co nemají přehnané nároky na telefon stačí všude přítomný Huawei za 3 tisíce tak bude mít Huawei navrch protože je vidět i slyšet teď i díky Americe ????

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze