Testujeme Honor Magic5 Pro, kromě špičkové výbavy má i „plnotučné“ balení

14
Testujeme Honor Magic5 Pro, kromě špičkové výbavy má i „plnotučné“ balení
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • V balení je adaptér i silikonové pouzdro
  • Displej je skutečně špičkový

Pokud máte slabost pro značku Honor a vyžadujete špičkové parametry, je vaší jasnou volbou na náš trh dnes uvedený vlajkový model Honor Magic5 Pro. Novinka, kterou jsme si mohli vyzkoušet již na veletrhu MWC 2023, z něhož jsme vám přinesli podrobné první dojmy, bude v ČR nabízen v testovaném barevném provedení „Meadow Green“ a také černém „Black“ za výrobcem doporučenou cenu 29 990 Kč. V rámci předobjednávek na Mobil Pohotovost pak bude možné k novince získat zdarma i Honor Pad 8 v hodnotě 7 490 Kč (s možností jej rovnou prodat a obdržet okamžitou slevu na telefon) či získat výkupní bonus ve výši 2 000 Kč a 3letou záruku zdarma.

Honor Magic5 Pro je špičkově vybavený a hladký jako oblázek

Obsah balení podle našeho gusta

V balení nachází veškeré potřebné vybavení, což znamená napájecí adaptér, kabel typu USB-A/USB-C i průhledné silikonové pouzdro. Pouzdro je v rozích a po celé délce spodní hrany vyvýšené a kryje mírně zaoblené okraje displeje. Přímo z výroby je navíc na displeji předinstalovaná ochranná fólie, jež zachytí škrábance.

Samotný telefon jsme pak chválili za zpracování v již zmiňovaných prvních dojmech, ovšem i z krátkého používání stojí za zmínku fotomodul, který vypadá stylově a zároveň slouží jako menší opěrný bod pro ukazováček, díky čemuž se zařízení jako takové pohodlněji drží. Obří 6,81" LTPO OLED displej se pak příjemně ovládá pomocí gest, a to právě i díky mírně zaobleným okrajům. Také nás však již z krátkodobých zkušeností stihl přesvědčit o skutečně špičkovém maximálním jasu, který bude hrát s nadcházejícím příchodem léta důležitou roli.

Čtečka otisků prstů je sice pouze optického typu, což lze oproti loňskému modelu Magic4 Pro považovat za ústupek (stejný jsme mohli pozorovat u Vivo X90 Pro ve srovnání s modelem X80 Pro), ovšem nelze ji nepřiznat špičkovou odezvu a schopnost spolehlivě rozpoznat naskenovaný prst uživatele.

Ptejte se, co vás zajímá

Honor Magic5 Pro právě začínáme testovat a kromě klasické podrobné recenze se jistě samostatně zaměříme na fotovýbavu (včetně fotoduelů), ale také na rychlost nabíjení a další aspekty. Do komentářů můžete pokládat dotazy ohledně všeho, co vás na novince zajímá.

Honor Magic5 Pro

Rozměry162,9 × 76,7 × 8,8 mm, 219 g
DisplejAMOLED, 6,81" (2 848 × 1 312 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 2,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GB
Akumulátor5 100 mAh
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 12. 4. 2023 08:09
Tak ta čtečka je opravdu zklamání. Ze začátku se psalo o ultrazvukové. Škoda... mohl mít Honor aspoň menší náskok oproti Xiaomi.

S tím prodejem tabletu je to dobrej nápad. Jen by MP mohla mít ten tablet v tom jejich seznamu. Původní cena 7.5k, tak zánovní výkup by mohl být necelých 5k. Uvidíme jaká bude realita. Tipuju tak 3k 😁
Martin Vit
Martin Vit
Telefon je napěchovaný jako každý dnešní top smartphone značky. Zajímala by mě délka softwarové podpory od výrobce, jestli bude aspoň 3 roky na hlavní aktulizace. Rád bych viděl v budoucnu fotoduel mezi ním a např. Samsungem S23 Ultra nebo Iphonem 14 Pro Max. Jako jediné zklamání je v podobě optické čtečky, která prý funguje dobře, ale telefony jsou dneska v tomhle segmentu někde jinde. Bude i dostupná varianta s 256GB úložištěm? Cena 30tis za 512GB je velice solidní, ale řada lidí by určitě přivítala levnější variantu s 256.
Díky a hezký den.
Jan Fajmon
Jan Fajmon
Docela by mě zajímalo jak fotí děti ve zhoršených světelných podmínkách. Jinými slovy, rychle se pohybující objekty ve vnitřních prostorách. Je to bohužel fotografická oblast, kterou recenzenti většinou opomíjejí. Přitom je to jedna z nejnáročnějších fotografických kategorií na které vyhoří skoro každý foťák. Buď je fotka rozmazaná, tmavá nebo zrnitá.
Pavel Pečiva
Pavel Pečiva
Mě by zajímalo, jaký typ skla je použít na ochranu displeje. Na Magic 4 pro je to pro mě velká neznámá. Používal jsem ho pár dní bez fólie a už tam byly vrypy a to se neměl o co odřít. Pracovní Samsung bez fólie za pár tisíc v kapse s klíčema a je bez vrypu. Z tohoto důvodu mě magic 5 pro odrazuje. A taky ta čtečka. No a na dotaz jaké sklo je na magic 4 pro použito, mi Honor odpověděl, že je použito křemičité sklo. Tak to jsem netušil :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze