Hodláte měnit baterii iPhonu 16? iFixit má pro vás netradiční „udělátko“

Hodláte měnit baterii iPhonu 16? iFixit má pro vás netradiční „udělátko“
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Apple pozměnil typ lepidla držící baterii s rámem telefonu
  • Nově již není potřeba mít po ruce technický líh, ale 9V baterii
  • iFixit však přináší elegantní řešení

Kromě dobře známých novinek u řady iPhonů 16, jako je nasazení Akčního tlačítka či Ovládání fotoaparátu u všech modelů, stejně jako nového čipsetu či 8 GB RAM, jsme se také dočkali několika inovací „pod povrchem“, které mohou být kruciální pro někoho, kdo hodlá svépomocí opravovat iPhone či si třeba jen vyměnit baterii.

Právě k posledně zmíněnému úkonu je vhodné vědět, že Apple změnil způsob, jakým baterie drží s rámem telefonu. Stále se sice jedná o lepidlo, avšak nově již není nutné baterii polévat technickým lihem ani ji dlouho a opatrně páčit ven. Apple totiž nasadil nový typ lepidla u dvojice „základních“ iPhonů 16, které povolí pod vlivem nízkého napětí z běžně dostupné 9V baterie, kterou si lze koupit téměř v každém obchodě.

Pokud však máte v plánu v budoucnu měnit baterie iPhonů 16, dost možná i dalších řad iPhonů, mohl by vám přijít vhod zajímavý gadget od společnosti iFixit, která se na opravu smartphonů specializuje. Namísto používání 9V baterií si totiž můžete pořídit tzv. VoltClip, praktický kabel s dvojicí svorek, které vyžadují USB-C PD kompatibilní zdroj energie a umí si automaticky regulovat napětí v rozsahu 9 až 12 V. Kromě toho je možné VoltClip použít k nahození menších baterií, například těch v RC autíčkách.

Kompletní návod lze najít na stránkách ifixit.com, kde se také můžeme dozvědět, jak přesně uchytit svorky a že rozpuštění lepidla by mělo trvat přibližně 90 sekund.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze