Očekávaný Huawei Ascend D quad v prodeji až ke konci léta? (aktualizováno)

11

Kromě předních výrobců se nám letos začínají ukazovat i méně známé značky, které však dokážou pořádně překvapit. Patří mezi ně i Huawei, jehož smartphony ovládly obě letošní velké výstavy a co je důležitější, nabídly velmi zajímavé specifikace a vlastnosti. Jedna z vlajkových lodí, model Ascend D quad, se však podle všeho zdrží.

Další odklad přístroje Ascend D quad - aktualizováno 2. 7. 2012

Vlajková loď výrobce Huawei, model Ascend D quad, se ne a ne dostat na trh. Po únorovém odkladu na léto se dočkal dalšího posunu, tentokrát na srpen až září roku 2012.

Důvodem odkladu je samotný čipset se čtyřjádrovým procesorem, který podle CEO společnosti Yu Chengdonga potkaly technické problémy, což zdrželo produkci. Huawei samozřejmě pilně pracuje na opravě a předpokládá, že se nově smartphone dostane do masové produkce v srpnu, což znamená, že se na trhu objeví nejdříve v září.

To je rozhodně nepříjemnou zprávou nejen pro zákazníky, jelikož byl Huawei Ascend D quad v čase svého oznámení na výstavě MWC velmi slibným přístrojem, který mohl přinést výkonnou kombinaci hardwaru na trh. Nyní se však již aktivně prodává Samsung Galaxy S III a HTC One X, nemluvě o celé řadě dalších špičkových modelů, jež příjdou na trh v nejbližších měsících. Huawei to tedy bude mít opravdu těžké, pokud nepřidá do vínku přístroji třeba nižší cenovou hladinu.

Původní informace z 23. 2. 2012

O tom informuje čínský web CNMO a poukazuje na to, že by masová produkce přístroje mohla začít až v červnu letošního roku, což by posunulo samotný prodej na červenec. Model Ascend D quad, na který jsme se měli možnost podívat v Barceloně, má být prvním čtyřjádrovým smartphonem výrobce a je tedy velmi smutné, že se jej dočkáme až za několik měsíců.

TIP: Podívejte se také na naše preview přístroje Huawei Ascend D Q.

Je totiž velmi pravděpodobné, že se do té doby dostanou na trh konkurenční kolosy v podobě Samsungu Galaxy S III či HTC One X, takže by to pak měl Ascend D quad nesmírně těžké a musel by bojovat zejména cenou. Mezi jeho další specifikace patří kromě čtyřjádrového procesoru například operační systém Android 4.0, IPS HD displej s úhlopříčkou 4,5 palce, 8 Mpx fotoaparát či technologie Dolby Mobile 3.0 Plus. Výrobce slibuje i ohromný výkon srovnatelný nebo lepší, než v případě dalších čtyřjádrových telefonů. I to však na konkurenci nemusí stačit. Držme tedy Huawei palce.

Zdroje: talkandroid.com

Diskuze ke článku
Jirka
Hmm...tak by to chtělo asi i odpovídající cenu :)
Hadas
Ta bílá vypadá opravdu dost dobře. Uvidíme, jak to budou mít vyladěné...
Pepo
Dost sa podoba na sgs 2 , ale je krajsi..
zeto750
Dufam ze to nebude aj pripad huawei Ascend D1.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze