O virtuální realitu je zájem. Google dodal 5 milionů Cardboard

3

Google Cardboard je jednoduchý a levný způsob, jak si vyzkoušet virtuální realitu. V podstatě se jedná o jednoduché brýle z kartonu, které si jednoduše složíte sami. Hnací silou brýlí je pak samotný smartphone, čímž se liší od konkurenčních drahých a sofistikovaných řešení. Není divu, že je o takový jednoduchý gadget zájem. Google nyní zveřejnil některá zajímavá čísla.

Jen 19 měsíců od zahájení projektu překonal Google milník 5 milionů dodaných Cardboard. K tomu, abyste s nimi mohli experimentovat si však potřebujete nainstalovat do telefonu i speciální aplikaci pro virtuální realitu. Těch je v Google Play celá řada a celkově již překonaly 25 milionů stažení. Mezi nejpopulárnější aplikace patří Chair in a Room, Vrse, Lamper VR: Firefly Rescue, Caaaaaard-board! a Proton Pulse.

Google Cardboard

Virtuální realita však není dobrá pouze na hraní her. Uživatelé si přehráli 350 000 hodin videa pro virtuální realitu na YouTube. S aplikací Cardboard Camera, která umožňuje pořizovat prostorové panoramatické fotografie pro virtuální realitu, bylo od začátku loňského prosince, kdy byla vydána, pořízeno více než 750 000 fotografií.

Google Cardboard

TIP: Google odstraňuje aplikace třetích stran začínající na „Cardboard“

Studenti po celém světě mohou absolvovat prohlídky ve virtuální realitě po zajímavých místech naší planety. V projektu Expedice je k dispozici 150 takových cest, včetně například prohlídky Bílého domu. Celkem je využilo již přes půl milionů studentů.

Zdroje: googleblog.blogspot.cz, androidcentral.com