Google vydal nový Google Kalendář pro iOS v Material designu

3

Poté, co Google minulý měsíc vydal svůj kalendář pro Android s Material designem, udělal nyní to samé i pro iOS. Nová aplikace však nabízí mnohem víc než jen povedený vzhled. Může se pochlubit i výrazně lepší propojitelností s Gmailem, která zahrnuje i inteligentní plánování. To může automaticky transformovat emaily do nových událostí v kalendáři.

Stejně jako aplikace pro Android rovněž obsahuje asistenta, který pomocí návrhů šetří čas při vytváření nových událostí. K dispozici jsou rovněž různé typy náhledů včetně nového Schedule View, který v barevných blocích na časové ose přehledně zobrazuje váš rozvrh včetně obrázků a map míst, kam se chystáte.

Přestože Google Kalendář spolupracuje s nativním kalendářem v iOS, cílem Googlu je přesunout uživatele svých služeb k dedikovaným aplikacím, jako je Gmail. To však neznamená, že aplikace Google Kalendář podporuje pouze kalendář od Googlu. Ve skutečnosti v nové aplikaci nechybí podpora Exchange a iCloud. Všechny kalendáře z telefonu tak máte přehledně k dispozici na jednom místě.

Stáhnout Google Kalendář

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: gmailblog.blogspot.cz, itunes.apple.com, slashgear.com