Google přichystal pro Android další nálož novinek. Na co se můžeme těšit?

Google přichystal pro Android další nálož novinek. Na co se můžeme těšit?
Fotografie: Google
  • Google představuje množství novinek označované jako Feature Drop
  • Umělá inteligence pomáhá s komunikací
  • Změní se i revize v Dokumentech, ovládání hudby nebo funkce Wear OS

Veletrh MWC bv Barceloně využil také Google pro představení novinek pro Android, který v základu pohání většinu telefonů, jež jsou zde k vidění. Jde o tzv. „Feature Drop“. Zatímco u aktualizace samotného Androidu musíte čekat na vydání nové verze vaším výrobcem, tento způsob sází na aktualizace Služeb Google Play a dalších systémových aplikací. Dostat se tak může i na poměrně staré telefony.

Asi nebude překvapením, že poslední Feature Drop se točí hlavně kolem umělé inteligence. Ta za vás může udělat práci, pokud budete například zaneprázdněni řízením. Jedním tlačítkem pak můžete s protistranou sdílet svoji odhadovanou dobu příjezdu do cíle.

Další velkou várku novinek oceníte, pokud používáte Google Dokumenty k týmové práci. V rámci revizí dokumentů do nich můžete prstem nebo perem malovat tak přirozeně, jako byste před sebou měli papírový dokument. Na novinky se mohou těšit i ti, kteří používají hodinky s operačním systémem Wear OS. Ty už lze nyní použít k pěší navigaci po městě, nově zde má být podrobnější itinerář pro všechny, kteří cestují hromadnou dopravou. Podle letmých záběrů v propagačním videu to vypadá, že zde uvidíte i aktuální pozici spojů, respektive jejich zpoždění. Otázkou je, zda se této vymoženosti dočkají i uživatelé mimo velká americká města.

Podle Googlu dále dostane Spotify nebo YouTube Music lepší ovládání pouze za pomocí notifikace, ze které teď uděláte mnohem více věcí, aniž byste museli otevírat aplikaci.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze