Google pomáhá na Ukrajině. Občany chrání před kyberútoky a varuje před nálety

Google pomáhá na Ukrajině. Občany chrání před kyberútoky a varuje před nálety
Fotografie: unsplash.com
  • Google finančně podpoří vybrané humanitární organizace částkou 600 milionů korun
  • Na Google Mapách v zemích sousedících s Ukrajinou jsou označena centra pro uprchlíky

Google v souvislosti s ruskou invazí na Ukrajinu přichystal seznam opatření, která mají uživatelům na Ukrajině pomoci. Níže přikládáme jejich seznam:

  • Google zaznamenává četné pokusy o útoky typu DDoS proti mnoha ukrajinským stránkám. Automaticky tak zvýšil ochranu Google účtů na Ukrajině proti kyberútokům. Project Shield, bezplatnou ochranu proti DDoS útokům, teď může využívat mnohem širší spektrum organizací a jejich webových stránek.
  • Project Shield umožňuje Googlu absorbovat během DDos útoků obrovské množství provozu, kterým útočníci stránky zahlcují. Funguje tedy jako jakýsi „štít“, a stránky tak díky němu zůstávají provozuschopné. K dnešnímu dni tuto službu využívá více než 150 ukrajinských webů, včetně mnoha zpravodajských stránek. O dostupnosti služby byli informováni také představitele ukrajinské vlády.
  • Z důvodu stále se prohlubující humanitární krize Google zvyšuje svou celkovou podporu na částku 25 milionů dolarů (zhruba 600 milionů korun). Tato částka zahrnuje přímou finanční podporu vybraným humanitárním organizacím na Ukrajině, v Polsku, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a Moldavsku.
  • Uživatelům na Ukrajině je zvýrazněna v obchodě Google Play aplikace Повітряна тривога (ukrajinský alarm). Ta byla vytvořena ve spolupráci s ukrajinskou vládou, aby občany lépe varovala před nálety.
  • Organizacím, které poskytují životně důležitou humanitární pomoc, dává Google možnost využívat bezplatně služeb Google Cloudu.
  • Na Mapách v zemích s Ukrajinou sousedícími jsou již označena centra pro uprchlíky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze