Google možná příští týden představí vlastní brýle Android VR

Příští týden patří pro Google mezi ty nejdůležitější v roce. Proběhne totiž ostře sledovaná akce Google I/O 2016, na které se dočkáme dozajista několika novinek. Jednou z nich by mohlo být i představení virtuální reality, která je prozatím nazvaná jako Android VR.

Google logo 2015

Virtuální realita hýbe mobilním světem a letošní rok by mohl být vůbec nejzásadnější. Do segmentu by totiž mohl aktivně vstoupit samotný Google. Spekuluje se, že by mohl představit vlastní řešení samostatných brýlí pro virtuální realitu. S informací přišel bývalý novinář Peter Rojas, který současně údajně chystanou novinku nazývá Android VR. Dále uvádí, že by Android VR měly být na vyšší úrovni než konkurenční řešení Gear VR od Samsungu. Naopak neporaženo by mělo zůstat HTC Vive, které si na při každém vyzkoušení zcela získá.

Nepřehlédněte: Číňané útočí ve virtuální realitě, umí i 4K brýle

K představení brýlí Android VR by mohlo dojít již v příštím týdnu. Ve středu 18. května totiž začíná akce Google I/O 2016 a v ten samý den je na programu i hlavní tisková konference. Na ní bychom se kromě softwarových novinek mohli dočkat i zmiňovaného řešení pro virtuální realitu.

Zdroje: twitter.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze