Google Mapy vám ukáží, jak moc bude plný následující spoj

3
Google Mapy vám ukáží, jak moc bude plný následující spoj
  • Google umí nově sledovat obsazenost jednotlivých spojů a tuto informaci vám sdělí při plánování
  • Podobným způsobem sleduje i reálná zpoždění bez nutnosti spolupracovat s dopravci

Zatímco pro motoristy nabízejí Google Mapy, respektive jejich navigace, velmi užitečné sledování hustoty provozu v reálném čase, nabídka pro cestující městskou veřejnou dopravou v tomto ohledu poněkud zaostávala. Ale i v tomto ohledu Google svoji aplikaci neustále vylepšuje. V lednu do ní přidal jízdní řády včetně zpoždění a nyní se chystá na další novinku, která vám s předstihem oznámí, jak moc bude který spoj zaplněný.

Google Mapy

Pokud využíváte Google Mapy k hledání cest v pražské MHD, tak vás možná v uplynulých týdnech překvapila žádost, abyste dali vědět, jak moc je váš aktuální spoj zaplněný. Takto sesbíraná data Google využije tak, že je při vyhledávání spojení nabídne dalším. Můžete se tak například rozhodnout, že pojedete po delší trase, ale ve větším komfortu. Podobně funguje i odhad zpoždění. Ten nespoléhá jenom na údaje dopravců, ale na reálná anonymizovaná data, která zasílají cestující.

Google Mapy

Služba se bude postupně šířit prostřednictvím aktualizace aplikace jak pro Android, tak pro iOS. Má fungovat ve 200 městech po celém světě. I když Praha nebyla výslovně zmíněna, vzhledem k předchozímu testování očekáváme, že se dočkáme i zde.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Řezňýk
Ještě by Google mohl hlásit, ve kterém voze chrápe bezdomovec, která sedačka je prochcaná a kde je nablito.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze