Google+ konečně umožní používat smyšlená jména

Sociální síť provozovaná Googlem má spoustu slabších míst, ovšem jedním z nejhlasitěji kritizovaných je nutnost používat svoje skutečné jméno. Mělo to omezit vznik falešných účtů, ale nyní tato překážka padá.

Uvolnění přišlo pozvolna. Nejdříve dostali uživatelé YouTube možnost přenést si svou přezdívku do služby Google+, později nebyla jména nově zaregistrovaných striktně kontrolována a postačilo zdání, že jméno by mohlo skutečně existovat.

Pokud už otevíráte novou záložku, abyste si na této sociální síti dali nějakou dobře znějící přezdívku, je zde ještě pár věcí, které byste měli vědět. Po změně musejí uplynout alespoň tři měsíce, abyste si mohli změnit jméno znovu. Provedená úprava rovněž ovlivní vaše další účty u Googlu, zejména pak pozor na email.

Google Plus
Zaplaví Google+ falešné účty?

Jak tento krok vnímat? Pro některé by to mohla být vítaná úleva, protože vystupovat pod svým veřejným jménem by pro ně nemuselo být žádoucí. Nicméně jádru uživatelů Google+ mohla přísná pravidla vyhovovat, protože chránila sociální síť před zmatkem.

Zdroje: plus.google.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze