28. června 2011 až 2. dubna 2019. Google+ má své dny sečteny

2
28. června 2011 až 2. dubna 2019. Google+ má své dny sečteny
  • Služba Google+ nás opustí v nedožitých 8 letech
  • Již od pondělí 4. února nebude možné vytvářet nové účty

Loni na podzim se ve službě Google+ objevila vcelku vážná chyba a ačkoliv ji Google samozřejmě vyřešil, byl to začátek konce této nakonec spíše neúspěšné sociální sítě. Vše začalo 28. června 2011, kdy byla služba Google+ oficiálně spuštěna a minimálně zpočátku působila velmi ambiciózně. Postupem času se však ukázalo, že pravým konkurentem pro velké sociální sítě nebude a zájem uživatelů klesal. V posledních letech jsme už o službě v podstatě neslyšeli a Google víceméně i pozastavil vývoj a přidávání nových funkcí. Mnozí již možná čekali, kdy Google ohlásí, že se službou končí.

Nyní Google ohlásil harmonogram postupného utlumování služby Google+ a také den, kdy se Google+ „nadechne“ naposledy. Velké změny začnou již v pondělí 4. února. Počínaje prvním pracovním dnem příštího týdne nebude možné vytvářet nové profily, komunity či události. Pakliže jste Google+ využívali ke komentování na různých jiných službách, i zde nastane brzy změny. Skrze Blogger komentáře zmizí 4. února, na dalších místech od 7. března.

Nyní pro mnohé zřejmě to nejpodstatnější, kdy nadejde úplný konec. Ke smazání účtů a veškerých dat dojde 2. dubna 2019. V daný moment už byste měli mít svá data zálohovaná, pokud samozřejmě chcete. Jak na to již Google samozřejmě zveřejnil. Jako vždy je zde samozřejmě jedna výjimka. Pakliže využíváte služeb G Suite, zůstane vám i profil Google+. Můžete však očekávat, že dojde ke změně vzhledu i některých funkcí.

Diskuze ke článku
Zdenek
Google během let zařízl kde co ze svých aplikací , ale tohle se mu teda nepovedlo. G+ bude hodně lidem chybět. Nenašel jsem zatím vyhovující náhradu
CrazyFalcon
CrazyFalcon
No konečně. Tohle byl pouze marný pokus o konkurenci Facebooku nebo Instagramu. Mně přišel Google+ jako totální zbytečnost. Tohle se Googlu nepodařilo. Aplikace byla moc komplikovaná, nepřehledná a nepraktická. Mi rozhodně chybět nebude.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze