Google+ čeká redesign: více barev a možností

3

Sociální síť od Googlu se prozatím nemůže rovnat Facebooku nebo Twitteru, ale přesto má spoustu věrných uživatelů. Google nyní chystá redesign, který přinese barevnější prostředí, kde dosud vládla především červená a šedá, a také se více zaměří na sociální aspekty – tedy zájmy, komunity a sbírky.

Nový redesign přinese mnohem více barev a podle slov Googlu se celé prostředí Google+ stane „více materiálním“. Celá designová změna se bude týkat především sociálních aspektů od zájmů až po sbírky. Záhlaví aplikace bude jasně červené, ale objeví se i další barvy, jako je modrá a zelená. Celý redesign má přiblížit vzhled webu k mobilním aplikacím.

Google+

Změny jsou ale i ve funkčnosti. Například v aplikaci vymizelo tlačítko Domů u pruhu vyhledávání, to se přesunulo na spodní stranu do nové lišty, kde je tlačítko pro notifikace, do sbírek/kolekcí. Budete moci nově také sdružovat příspěvky nebo uživatele do skupin. Vedle panelu s příspěvky se nyní automaticky rozbaluje menu s funkcemi, které původně fungovaly pouze na rozklikávání.

Prozatím je nová podoba dostupná pouze na souhlas uživatele, aby si mohl nový design vyzkoušet. Google+ by vám tuto možnost měl nabídnout automaticky.

Stáhnout Google+

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: arstechnica.com, googleblog.blogspot.cz

Diskuze ke článku
Luke
Zkusil jsem a odešel. Ať se daří.
Filip
G+ je mrtvý a nic ho nespasí.
Jala
Pro mě lepší než facebook. Facebook už nikdy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze