Google Glass používají postarší procesor a Android 4.0.4

13

Když zahájil Google distribuci prvních kusů svých chytrých brýlí Google Glass Explorer Edition, zveřejnil i některé z jejích specifikací. Ta však byla poměrně stručná a nedozvěděli jsme se z ní nic o použitém procesoru ani velikosti RAM. Díky prvním majitelům brýlí, jako je Jay Lee, kteří analyzovali jejich hardwarovou a softwarovou výbavu, se však nyní dozvídáme další podrobnosti.

Jay Lee při analýze brýlí zjistil, že jsou osazeny dnes již postarším procesorem OMAP 4430 od Texas Instrument, který je zřejmě dvoujádrový. Na jaké frekvenci je taktovaný, se mu však nepodařilo zjistit. Podobný procesor OMAP 4460, který nabídl dvě jádra a takt 1,2 GHz, byl použit například v modelu Samsung Galaxy Nexus, který byl představen v listopadu 2011.

Tip: Google zveřejnil specifikace Glass Explorer a také API pro vývojáře

Výpis dále ukázal 682 RAM, ale je pravděpodobné, že vzhledem k tomu, že si část RAM rezervuje hardware a systém, je celková hodnota RAM 1 GB. Jako operační systém byl v brýlích použit starší Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich.

Může se nám zdát nepochopitelné, že Google použil ve svých brýlích starší komponenty a operační systém. Nutno však říct, že brýle jsou stále ve vývoji a je tak více než pravděpodobné, že než se objeví na trhu v ostré, dojde u nich ještě k řadě změn.

Zdroje: androidcentral.com, plus.google.com

Diskuze ke článku
tupé androidě
Ono to nemá osmijádro a ICS?
Hm, tak do toho nejdu.
kotlik
omg 30 000 kč za něco co je 3x méně výkonnější než produkty 2x levnější ?? :) Google asi není normální.
Jjezevec
Předražená kalkulačka v brýlích!!!!!
dump people
Zkuste si přečíst i jine članky vy dementi:-) Pak vám možna dojde od čeho a na co jsou google glass:-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze