Google dosáhl svého. Populární hra Fortnite se již nachází v obchodě Play

8
Google dosáhl svého. Populární hra Fortnite se již nachází v obchodě Play
Fotografie: Fortnite
  • Oblíbená on-line hra Fortnite se po roce a půl objevuje v oficiálním obchodě Google Play
  • I nadále ji bude možné instalovat skrze stránky vývojářů

V roce 2018 byla na mobilní telefony vydána velmi populární on-line hra Fortnite. Vývojáři z Epic Games se však za každou cenu chtěli vyhnout poplatkům, které vybírají majitelé obchodů s aplikacemi. Google i Apple si účtují rovných 30 % ze všech provedených mikro transakcí ve hře. U AppStoru však Epic Games neměli na výběr. Apple žádné kličkování netrpí, od počátku je tak Fornite pro iPhony a iPady standardně ke stažení. V obchodě Google Play se však hra neobjevila. CEO společnosti Epic Games Tim Sweeney tehdy vyhlásil boj všem konvenčním obchodům.

Server polygon.com však nyní přinesl informaci, že se hra Fortnite vůbec poprvé objevuje kompletně ke stažení skrze obchod Google Play. Důvodů ke změně postoje Epic Games lze najít hned několik. V prvé řadě lze zmínit problematickou instalaci samotné hry, kdy uživatelé musí nejprve povolit instalaci z neznámých zdrojů, což je bezpečnostním rizikem. Samotný Google také znevýhodňuje aplikace instalované mimo obchod Google Play, kdy se můžete občas setkat s obtěžujícími upozorněními na potenciálně nebezpečný obsah. Epic Games se tak vlastně rozhodlo usnadnit hráčům cestu k Fortnite a po roce a půl titul umístilo do obchodu Google Play.

Nadále však zůstává i možnost stažení skrze stránky Epic Games, přičemž vývojáři slibují, že o obě verze hry, které by pro hráče měly působit zcela identicky, se budou nadále starat.

Stáhnout Fortnite

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Marky Mark
No jo, popularita Fortnite uvadá, a tak rychle Epic musí načapat další hráče, a vytriskat ještě nějaký prachy.
Paul
Me by spis zajimalo, proc to u me na google play neni? Xiaomi redmi note 8T.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze