Karty Google Now se pomalu stěhují do Chromu

Google Now karty se nyní sdružují v aplikaci Google Now, která je součástí Android smartphonů. Nově se však tyto chytré karty stěhují pomalu i do prohlížeče Chrome, kde si své místo našly na nové kartě, kde většinou přistupujete k vyhledávání nebo oblíbeným stránkám. Jaký bude další osud chytrých karet ukáží nejbližší týdny.

Pokud si však myslíte, že Google má v plánu zavrhnout aplikaci Google Now, mýlíte se. Google má s Now velké plány a připravuje podporu dalších funkcí, respektive karet, které rozšíří možnosti. Nově se však Google Now karty stěhují také do prohlížeče Chrome, který je na platformě Android notoricky známý a nutno podotknout, že velmi oblíbený. Mnoho výrobců již upustilo od vlastních prohlížečů a těžkou práci přenechávají čistě jen na Google Chrome.

TIP: Velký úspěch: zařízení s Chrome OS se v USA prodalo více než Maců

Chrome

Ve své podstatě se jedná o prolnutí, v rámci Google Chrome se totiž mohou objevovat karty, které napomohou při vyhledávání, nebo jej dokonce dotvoří. Mnozí mohou namítnout, že jich se podpora Google Now karet v rámci Chromu netýká, avšak jejich aktivaci musíte provést ručně. V beta i vývojářské verzi Chromu fungují karty víceméně bez problémů, avšak ve stabilní verzi (klasicky distribuované do všech mobilních telefonů) zatím narážíme na problémy s funkčností. Google si tedy karty pro Chrome prozatím jen optimalizuje, na stabilní verzi Chromu s podporou karet si tak ještě chvíli počkáme.

Stáhnout Chrome

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: androidpolice.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze