Google Assistant: konečně pořádný asistent od Googlu

11

Hvězdou dnešní konference Googlu nebyly pouze nové Pixely, ale také s nimi velmi spjatý Google Assistant. Ten bude totiž protkaný napříč celým systémem a bude vám zprostředkovávat informace nejen přímo od Googlu, ale také z Gmailu, Fotek, Kalendáře nebo třeba Map. Google chce novým asistentem postupně nahradit stávající Google Now a má tak díky němu konečně plnohodnotnou protiváhu pro konkurenční Siri a Cortanu.

Zásadní složkou nových smartphonů je Google Assistant. Ten bude vaším spolehlivým společníkem napříč celým systémem. Google sám ho prezentuje formou různorodých příkladů, jak jej lze použít, jelikož právě díky nim si každý udělá nejlepší obrázek o jeho službách. Zeptat se můžete například na to, co váš dnes čeká. Assistant vám automaticky nabídne souhrn všeho, co máte naplánováno – poví vám počasí, jaká je doprava, kdy začíná vaše první schůzka, jaké nové emaily jste dostali a mnohé další.

TIP! Google Pixel a Pixel XL oficiálně: fešáci ve dvou velikostech

Google Assistant

Assistant je navíc propojen i s vaší chytrou domácností. Stačí si zažádat o zahrání rockové hudby a Google Assistant v kombinaci s Google Home vám ihned přehraje nejoblíbenější kapely. Stejně tak si můžete zažádat o fotografie z vašeho výletu do Paříže a obrázky budou hned na displeji před vámi. Podobně se může nastavit i teplota pomocí chytrého termostatu. Říct si však můžete i o vyhledání nejbližších restaurací, následně požádat o zapnutí navigace na dané místo a spoustu dalších vychytávek. Jedná se zkrátka o zcela nový asistent od Googlu, který nechává dosavadní Google Now daleko za sebou a konečně se tak dotahuje na ostatní asistenty na jiných platformách, jako je Siri či Cortana.

Diskuze ke článku
Cikáda
Dotahuje se na ostatní? Asi bych si nejdřív nastudoval, o čem píšu... V průměru je Google Now ve většině statistik první (přesnost, etc.), Siri hned za ním a Cortana se plácá někdy vzadu... Ale jo, určitě se dotahuje...
ANO
Uprimne. Veri tu nekdo tem par modelovym prikladum, kdy si objednal restauraci? To je proste tak strasna blbost, az to boli. Ano, na modelovem prikladu to funguje. Ale v realu si dovedu predstavit, ze se to pouzije pro navigaci na nejakou adresu, vytoceni cisla nebo precteni emailu. Tohle jsou proste takove technologicke nedodelky, co snad nikoho absolutne nezajimaji. Taky jsem mel dva dny pustenou cortanu a ptal se na picoviny, ale realne uziti to nema a to ani v americe, natoz u nas. Ve finale je to jen blbost, kterou nikdo nebude pouzivat. Stejne jako nikdo uz na hlave nenosi BT handsfree, tak nikdo nikde nebude mluvit do telefonu:o)
O to desivejsi je predstava, ze cloveka nejaky google home posloucha celou dobu, nejsem z tech paranoiku, ale tohle je fakt sila.
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Google now jsem zkoušel, a krom krkolomné využitelnosti mě odradila neskutečná spotřeba baterie, to fakt síla.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze