Gmail pro iOS dospěl, Google zapracoval na designu a přidal funkce

3

Google připravuje pro iOS mnoho aplikací, a to i přesto, že jde o konkurenční platformu. Nyní se dočkává výrazné aktualizace zřejmě nejpoužívanější aplikace – Gmailu. Ten nově nabídne vzhled po vzoru Material Designu a některé nové funkce, které na platformě iOS již dlouho chyběly. Aktualizovat můžete okamžitě.

Aplikace Gmail pro iOS konečně doznala očekávaného vylepšení. Google uvolnil aktualizaci 5.0.3 o velikosti 128 MB, která přináší řadu změn a vylepšení. Aktualizace je dostupná počínaje dnešním dnem, stahovat a aktualizovat tedy můžete okamžitě.

TIP: Unikají snímky Microsoft Teams pro iOS: práce v týmu i z telefonu

Design aplikace Gmail pro platformu iOS byl dlouhou dobu poměrně kritizován, aplikace nezapadala svým vzhledem po bok moderních aplikací, a to jak těch od Applu, tak ani k těm z platformy Android. Nově se design sjednotil s platformou Android, i na iOS se tedy promítl Material Design, včetně všech jeho ctností. Ihned po spuštění se představí nová aplikace inovovanou ikonou, prostředí samo o sobě je téměř nerozeznatelné od toho ze systému Android. Potěší tedy tlačítko pro rychlé vytvoření nové zprávy, stejně tak oceňujeme snadnější vyhledávání a zadávání kontaktů do kolonky příjemce.

Inovovaný Gmail pro iOS

Novinkou je rovněž možnost zastavit odeslání zprávy – na výběr máte 5, 10, 20 a 30 vteřin. Archivaci zpráv nově provedete jedním gestem, takže není nutné vaši volbu potvrzovat jako tomu bylo u původní verze aplikace.

Google razantně zapracoval také na rychlosti. Nárůst rychlosti lze pozorovat i u aplikace Google Mapy, která rovněž prošla aktualizací, ne ovšem tak výraznou. Jak se vám inovované prostředí aplikace Gmail pro iOS líbí?

Stáhnout Gmail

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: itunes.apple.com

Diskuze ke článku
www.cleverity.cz
Vrátit zpět odeslání v gmail ios verzi nově je, jen se nedá nastavit doba - případně ať autor napíše kde. Oproti web verzi je nastavena na pevných 5s a to je dle mě málo. Vyhledávání resp. vylepšení v podobě predikce nebo jazykové korekce je super. Uvítal bych možnost jiné akce na levé, pravé grsto přejetí u zprávy...
Radek
Zachoun
Nejsem úplně nadšen z předělání signování emailů. Původně si to vzor podpisu přebíralo z nastavení v emailovém účtu. Nyní je nutné podpis nastavit přímo v applikaci, a to s omezenými možnostmi modifikace.
Technista
Strasny! Neda se mezi maily prechazet posouvanim ale musim vylezt z mailu. A vlezt do jineho...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze