Gemini je výchozím digitálním asistentem pro nové telefony Pixel

Gemini je výchozím digitálním asistentem pro nové telefony Pixel
Fotografie: Google
  • Google demonstroval, jakými způsoby lze využívat Gemini v telefonech
  • Představil také jeho nové schopnosti
  • Uživatelé nejnovějších Pixelů dostanou rok s Gemini Advanced zdarma

Na letošní akci Made By Google představila tato společnost nejen novou generaci telefonů Pixel, ale i jejich překvapivé schopnosti. Samozřejmě, že v tomto výčtu nemohla chybět ani tolik skloňovaná umělá inteligence. Překvapivou zprávou bylo, že Gemini je zde jako výchozí asistent. Dobrou zprávou je, že stále máte možnost kdykoli se vrátit k Asistentovi, kterého Google. Vzhledem k tomu, že Gemini bude i nadále přebírat další a další schopnosti Asistenta, budete mít pravděpodobně méně důvodů k návratu.

Značná část vystoupení byla věnována živým ukázkám, co konkrétně Gemini v nových Pixelech (a nejen tam) zvládne. Jako asistent na zařízeních Pixel 9 bude Gemini s vaším souhlasem moci využívat své schopnosti k přístupu k vašemu účtu Gmail, složkám na Disku a Kalendáři a řešit tak složité úkoly.

Jedno demo, u kterého se vystupující hned na úvod zasekl a musel ho dokončit na druhém telefonu ukázalo, jak stačí vyfotit plakát s termíny koncertů své oblíbené kapely a Gemini hned podle kalendáře zjistí, jestli ve vašem současném místě pobytu budete mít volno v den jejich vystoupení.


Další novinkou bylo Gemini Live. Jedná se o jakýsi mód rozhovoru, ve kterém můžete s digitálním asistentem rozmlouvat bez omezení, stejně jako s člověkem po telefonu. Výsledkem je pak plodný dialog ve stylu brainstormingu, který vám například pomůže s trávením volného času.

Pro tyto funkce je v zařízeních Pixel 9 vyhrazena určitá část paměti RAM pro Gemini. Tato vyhrazená paměť je pro schopnost spravovat úkoly a interakce klíčová. Google se také zaklíná bezpečností s tím, že takto získaná data s nikým nesdílí nebo je jinak nevyužívá. A pro obzvláště citlivé informace, jako je například přepis telefonního hovoru, je tu Gemini Nano, které využívá jen hardware daného přístroje, a data tak neopouštějí zařízení.

Pokud si koupíte některý z nových Pixelů Pro, pak byste navíc měli dostat rok používání nejvyššího modelu Gemini Advanced zdarma.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze