Galaxy S24 zřejmě odstraní jeden z drobných neduhů letošní řady

7
Galaxy S24 zřejmě odstraní jeden z drobných neduhů letošní řady
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Podle leakstera by měla u řady Galaxy S24 narůst velikost základního úložiště na 256 GB
  • Navýšena má být však i operační paměť, a to rovnou o třetinu

Jednou z velmi malého množství výtek k Galaxy S23 bylo nasazení pouze 128GB úložiště v základu. Vzhledem k možnostem výrobních technologií se navíc tato menší 128GB varianta dodává v kombinaci se starším a pomalejším úložištěm typu UFS 3.1, zatímco větší 256GB verze s již moderním UFS 4.0 (UFS 4.0 úložiště se ve 128GB provedení jednoduše nevyrábí), což je jen další důvod, proč si jako potenciální zájemce o Galaxy S23 pořídit rovnou 256GB verzi.


Tento problém by však mohl podle leakstera @tarunvats33 u další generace odpadnout, neboť mají mít všechny telefony v základu alespoň 256GB úložiště. Navíc se zvýší i kapacita operační paměti z 8 na 12 GB u Galaxy S24 a S24+. Takto velkou RAM měl před příchodem S20 Ultra naposledy Galaxy S10+, jenž se shodou okolností ocitl i v našem malém fototestu zaměřeném na mezigenerační kvalitu fotografií vlajkových lodí Samsung představených během posledních 5 let.

Podle dalších dostupných informací se pak očekává, že složení Galaxy S24 zůstane identické, tedy nejmenší (základní) model, verze s přídomkem Plus a největší a nejlépe vybavená Ultra. Telefony by měly být osazeny opět upraveným procesorem Snapdragon 8 Gen3 od Qualcommu, který nabídne vyšší výkon a zřejmě i lepší energetickou efektivitu (i když ta u Snapdragonu 8 Gen2 je rovněž skvělá) a chybět nemá ani velmi rychlé úložiště typu UFS 4.1 (v současnosti se jedná o typ UFS 4.0). Jedinou otázkou tak zůstává, zda Samsung mezigeneračně navýší i nabíjecí výkon, neboť v tomto ohledu za mnohou konkurencí z Číny jednoznačně zaostává.

Diskuze ke článku
Petr Paulika
Petr Paulika
Kdyby alespoň zachovali slot pro SD kartu.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
No konečně, ale snad zachovají cenu..
Tomas Banom
Tomas Banom
Takže bude o rok aj Pluskova varianta ?
Standa Jandečka
Standa Jandečka
A ještě Note 10+ má 12GB paměť...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze