Galaxy J2 Core je první Samsung se systémem Android Go

3
Galaxy J2 Core je první Samsung se systémem Android Go
  • Samsung představil svůj první telefon se systémem Android Oreo Go edition
  • Smartphony s ním kladou důraz na minimum zbytečných aplikací
  • Funkčně se jedná o základní smartphone především pro rozvojové trhy

Samsung dnes oficiálně představil svůj první smartphone založený na systému Android Oreo Go edition (8.1), který se hodí pro nejlevnější telefony. Systém šetří paměť a vystačí si s aplikacemi, které jsou speciálně uzpůsobeny pro slabý hardware. Galaxy J2 Core tak bude mířit především na zájemce v rozvojových zemích, kde hraje roli každá koruna.

Designem se J2 Core vrací ke kořenům modelové řady Galaxy. Telefon má zaoblené rohy, poměrně velké rámečky kolem displeje, avšak typické hardwarové tlačítko pod ním, kterému sekundovala kapacitní tlačítka, chybí. Pod displejem tak je nevyužitý prostor s logem společnosti.

IPS displej nabídne 5palcovou úhlopříčku a dnes již obstarožní rozlišení 960 × 540 pixelů. O výkon se stará čtyřjádrový procesor Exynos 7570, kterému sekunduje 1 GB RAM a 8GB interní paměť, která půjde rozšířit pomocí slotu pro paměťové karty. Potěší, že pro uživatele bude dostupných celých 5,5 GB, obvykle tomu bývá mnohem méně. Právě tento benefit má na svědomí osekaná verze systému, která je mnohem šetrnější na paměť.

Samsung Galaxy J2 Core

Telefon se k internetu zvládne připojit skrze Wi-Fi 802.11 b/g/n, nechybí ani LTE Cat 4 a Bluetooth ve verzi 4.2 pro párování s příslušenstvím a dalšími telefony. Nechybí 3,5mm jack a microUSB pro nabíjení, očekávat USB-C by bylo v této třídě naivní. Přední selfie kamera se pyšní 5Mpx rozlišením, hlavní fotoaparát má 8 Mpx se světelností f/2.2.

Zmínit musíme i baterii s kapacitou 2 600 mAh, která by měla bez problému udržet telefon při životě i dva méně náročné dny. Do prodeje se novinka dostává okamžitě, avšak prozatím jen na trzích v Malajsii a Indii, další by měly následovat postupně, a to zřejmě podle poptávky.

Na cenu prozatím čekáme, Samsung by se však měl pohybovat v maximálním rozmezí 2 až 2,5 tisíc korun včetně daní, pokud chce tedy s telefonem oslovit širokou veřejnost.

Technické parametry Samsung Galaxy J2 Core

Kompletní specifikace
Konstrukce143,4 × 72,1 × 8,9 mm, 154 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetSamsung Exynos 7570 Quad, , GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ?
Operační systémAndroid Oreo (Go edition)
Akumulátor2 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ3 2018, ?
Diskuze ke článku
Lukáš Pavelka
Lukáš Pavelka
Takže se dostane na i Slovensko.
Blue Sun
Blue Sun
Bohuzel, na rozdil od ostatnich, si Samsung svou verzi Androidu Go opet prizpusobil nadstavbou...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze