Samsung Galaxy J4 Core je obrem s Androidem Go

11
Samsung Galaxy J4 Core je obrem s Androidem Go
  • Další Samsung s Androidem Go nabízí 6palcový displej
  • Výbava stojí na čtyřjádrovém procesoru a 1GB operační paměti
  • Potěší 16GB interní úložiště nebo 8megapixelový fotoaparát

V srpnu Samsung představil vůbec svůj první počin s operačním systémem Android Go. Pro připomenutí uveďme, že šlo o model Galaxy J2 Core. Systém Android Go je pak speciálně upravený Android Oreo, který má zásadně snížené výkonnostní i paměťové nároky. Například samotný systém zabírá většinou jen necelé 3 GB z paměti zařízení. Upravená je také sada aplikací od Googlu. Opět v tom smyslu, že jsou mnohem méně náročné a současně se soustředí i na nižší spotřebu dat. Zatímco srpnová novinka byla skutečný základ, navíc se starým designem, dnes představený Samsung Galaxy J4 Core na to jde o trochu lépe.

V prvé řadě tu máme letošní vzhled „Jéčkové řady“. To znamená nejen nové barevné kombinace, ale především displej s menšími rámečky. Samotný panel je pak protáhlý a disponuje úhlopříčkou 6 palců, na které operuje rozlišení 1 480 × 720 pixelů. Počítejte tedy, že obraz nebude špičkově jemný, avšak to u velmi levného zařízení lze omluvit. Kromě obligátní černé a zlaté varianty bude novinka dodávána také v líbivé modré.

Očekávané ústupky se udály pod kapotou. Samsung nasadil čtyřjádrový procesor kombinovaný s 1GB operační pamětí. Praxe však ukázala, že jde o dostatečnou kombinaci pro obstojný chod Androidu Go. Naopak kvitujeme nasazení větší 16GB interní paměti, ze které by odhadem mělo pro uživatele zbývat více než 12 GB. Navíc nechybí podpora paměťových karet až do velikosti 512 GB.

V další výbavě se nachází samozřejmě dva fotoaparáty. Ten hlavní na zadní straně má 8 megapixelů a přisvětlovací LED diodu. Čelní kamerka pro selfies pracuje s 5 megapixely. Spoléhat se dále můžete na podporu GPS, GLONASS a Beidou, Bluetooth 4.2 nebo LTE. Baterie nabízí velmi slušnou kapacitu 3 300 mAh.

Jihokorejský výrobce prozatím neodtajnil dostupnost ani cenu. Je však nasnadě, že novinka bude mířit spíše na rozvojové trhy. Je možné, že se s ní na českém trhu vůbec nesetkáme. Pakliže ano, cena bude startovat velmi pravděpodobně pod hranicí 3 tisíc korun.

Technické parametry Samsung Galaxy J4 Core

Kompletní specifikace
Konstrukce160,6 × 76,1 × 7,9 mm, 177 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6" (1 480 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 4×1,4 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid Oreo (Go edition)
Akumulátor3 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Absolut NoFak
A cenu za nejdelší laaaaag získává....
Radek
Potěší 16 gb interní paměť? To opravdu myslíte u téhle jebky vážně?
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Je tu nekdo fundovany, kdo mi vysvetli proc vydavaji takove totalne zbytecne a nepouzitelne modely? Kdyz budu chtit skutecne odpadni telefon, koupim si z tesca kolem litru nejaky noname krumpl. To maji nejakou kvotu, ze kazdorocne musi vydat aspon 280 modelu smartphonu, aby ja nevim co ....... ? Pak neni nic odladene, na nic nejsou aktualizace .... mi to prijde jako https://www.youtube.com/watch?v=P2KlwYbC6Po
Proste nasmlouvali asi s vladou, ze vydaji 280 modelu, tak je proste vydaji .......

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze