FreeBox: útěk před roboty a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní díl bude opět různorodý. Začneme závodní hrou s perfektní 3D grafikou a jednoduchým ovládáním. Druhá hra nás vrhne do nebezpečného světa robotů. Nakonec si projdeme historii klasických PC her a zlikvidujeme pár totemů v hektické hře od Ketchapp.

Minulý týden jsem zvolil tematickou variantu, ve které jsme se spolu zaměřili na hry logické (alespoň naoko). V dnešním vydání pravidelného seriálu FreeBox si to trochu vynahradíme a podíváme se na hry různých žánrů a hratelností. Fanoušky závodních krabiček na čtyřech kolech potěšíme první hrou, ve které nás čekají závody. Druhá hra bude hardcore platformovkou a nakonec si ještě zahádáme a rozmlátíme pár hlav.

FreeBox #82 – Perfect Shift, Platform Panic, Replay, Totem Smash

Perfect Shift

Připravit, pozor, teď! Ještě před startem se ozývá otáčení motoru, kdy řidiči netrpělivě dráždí plyn a na volantu se jim potí ruce. Je potřeba auto vytočit na optimální otáčky. Tedy ani moc ani málo. Na odpísknutí se obě závodní auta rozletí vpřed jako dvě rakety. Do cíle je to daleko a perfektní start neznamená vše. Je potřeba také správně řadit a v neposlední řadě mít lepší auto než váš protivník.

A tak nějak o tom je hra Perfect Shift. Vyberete si své auto a vydáte se plnit příběhové nebo volné závody. V nich se postavíte na startovní čáru a do cíle musíte dojet první. Tato hra vám nenabídne jízdní model nebo zatáčení. Vším co děláte je snaha o perfektní start a během jízdy se staráte o řazení tak, abyste jeli co nejčistší jízdu. Za získané peníze si můžete kupovat nová auta, nebo si to stávající vylepšovat. Upravovat můžete také jeho vzhled.

Stáhnout Perfect Shift

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Platform Panic

Tvůrci her Magic Touch nebo Endless Doves pro vás mají další perfektní hru zdarma. Platform Panic je tak trochu netradiční plošinovkou. Ale hezky popořadě. Ovládání je snadné, táhnutím vpravo nebo vlevo můžete změnit směr chůze a tahem nahoru vyskočíte. Potud nic zvláštního. Zajímavé je ale především zpracování a systém úrovní. Za každou splněnou obrazovku dostanete jeden bod.

Tímto stylem hra připomíná hodnotící systém Flappy Bird, který dnes třeba běžně využívají hry od Ketchapp. Během vyhýbání se nepřátelům a nástrahám se také pokusíte sbírat mince. Ty se hodí, protože za ně můžete buď pokračovat po smrti, nebo si klidně koupíte novou postavu. Úrovní je několik druhů a náhodně se řadí za sebe. Smrti se nebojte, opakování jde zde velmi časté. Povedený je také vizuál v retro stylu.

Stáhnout Platform Panic

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Replay

Čeští tvůrci z Flow Studio si pro nás přichystali výlet to historie. Společně si zavzpomínáme na ty největší herní klasiky z osmdesátých a devátých let minulého století. Říká vám něco Tomb Raider, Prince of Persia nebo Lemmings? Tady budete jako doma. V databázi má hra v tuto chvíli na 200 titulů a uhádnout všechny tak nebude vůbec snadné. Hádat budete navíc jen a pouze podle obrázků.

Pokud si nebudete vědět rady, tak můžete použít některou z nápověd. Za herní zlaťáky, získávané správnými odpověďmi, si budete moci koupit odhalení prvního a posledního písmene, odstranění nepotřebných písmen nebo úplné vyřešení úlohy. Zajímavější může být online nápověda, ve které se jednoduše zeptáte vašich přátel na Facebooku. Ovládací prvky a celý systém vychází ze hry Iconic od stejných tvůrců.

Stáhnout Replay

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Totem Smash

Pamatujete si na Timbermana? Pokud ne, tak je to jedině dobře. Pokud ano, tak to také nutně nemusí vadit. Ketchapp má ve svém portfoliu hru, která ze zmiňovaného titulu vychází a nabízí v podstatě totožnou hratelnost. Jak již název napovídá, tak v tomto zpracování se nevydáme do lesa, ale budeme odsekávat hlavy z totemů.

K ovládání vám bude stačit klepat prstem na pravou nebo levou stranu obrazu, čímž určíte ze které strany má barbar seknout. Pozor si musíte dávat na dvě věci. Tou první jsou křídla, která se čas od času nachází na jedné straně totemu. Do těch nesmíte narazit, jinak končíte. Druhou překážkou je ubývající bar v horní části obrazu. Pokud nebudete sekat dost rychle, tak vyprchá a hra po vás skončí.

Stáhnout Totem Smash

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze