FreeBox: staňte se králem zlodějů a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes zamíříme do tajemných kobek. Tam se sice skrývá nebezpečí, ale zároveň nezměrné bohatství. Adrenalin zažijeme v rušných ulicích velkoměsta, kde ujedeme policii. Nakonec zakusíme jiný typ uvažování a svezeme se v rytmu chytlavé písničky.

Uběhl týden a vy zase nemáte co hrát. Proto je tu FreeBox se čtyřmi zajímavými tipy na hry zdarma, které vás zabaví a nezatíží vaši peněženku. Pokud vás nezačnou bavit až příliš a vy do nich nezačnete sypat peníze za mikrotransakce. To se občas stává a fakticky existuje jen několik málo her, které jsou úplně zdarma. Taková už je ale doba a věřím, že vy sami jste schopni odhadnout, do čeho peníze dávat a do čeho ne. Protože pokud už chcete za hru platit, máte skvělou šanci u řady výborných prémiových titulů.

FreeBox #158 – skvělá hry zdarma

King of Thieves

Pro naše pravidelné čtenáře tento titul není novinkou, při vydání jsme ho totiž recenzovali. Tvůrci jedné z nejznámějších mobilních sérií – Cut the Rope – se rozhodli vyzkoušet i něco jiného a svět zlodějů a hledačů pokladů se jim evidentně zalíbil, protože hra dle všeho prosperuje. Nově se k tajemným lapkům mohou přidat i hráči na systému Windows Phone a vyloupit doupata ostřílených pánů podsvětí na Androidu či iOS.

King of Thieves

Hlavním hrdinou jste vy – neohrožený a neskonale roztomilý zlodějíček, který se umí odrážet od stěn a překonávat všemožné nástrahy. Vaším cílem je zvětšování drahocenného lupu v podobě zlata a drahokamů a stoupání na žebříčku těch nejlepších. Král totiž může být jen jeden. Vedle toho si upravujete vlastní jeskyni, kterou opatřujete vražednými nástrahami, jako jsou ozubená kola nebo nebezpeční hlídači.

Stáhnout King of Thieves

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Drifty Chase

Zatímco předchozí titul pracoval s poměrně složitými mechanismy, v této hříčce si užijete především rychlou a nebezpečnou jízdu rušným velkoměstem. Pravda, jako řidič nemáte mnoho možností, ale možná právě proto je titul tak obtížný. Jako hráči je vám svěřen veledůležitý úkol – v pravý čas dát pokyn k odbočení. To není tak snadné, protože čím vyšší rychlost, tím delší reakční vzdálenost a tím větší šance, že skončíte ve zdi nebo alespoň v protisměru.

Drifty Chase

Projíždíte rušným velkoměstem, které je plné dalších aut. To znamená, že do některého můžete snadno narazit. S těmi ve vašem směru se ještě dá vyrovnat, stačí neodbočovat moc brzy. Horší je to u aut v protisměru. S těmi se dopředu počítat nedá a musíte si dávat pozor, abyste se drželi ve správném pruhu. Jinak je to klasika: utíkáte policii po bankovní loupeži a cestou ještě nasbíráte menší hotovost, za kterou si následně kupujete lepší auta.

Stáhnout Drifty Chase

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Tricky Test 2

Nedá se říci, že by Tricky Test 2 byl nějakým zjevením a zhmotněním originality, ale mnoho takových her se nevidí (i když vzpomínám na nezávislé projekty, které vás pro postup ve hře nutily měnit systémový čas, hrabat se v registrech nebo jinak pracovat přímo se systémem). Zkrátka a dobře jde o sérii hádanek, které různými způsoby pokouší vaši kreativitu a schopnost přemýšlet mimo zažité způsoby.

Tricky Test 2

Ani tato hra není dokonalá a zatímco některé úkoly jsou nápadité a jejich řešení vás potrápí… jiné jsou generické a nezajímavé. Ale to nevadí. To asi způsobila snaha mít co nejvíc úrovní. Některé kousky jsou opravdu povedené a pracují s jazykem nebo způsobem nahlížení problémů a věcí. Jedna dobrá rada – když dostanete úkol, berte ho doslovně. Když máte přetáhnout „tohle“, přetáhněte skutečně onen text. A počítejte s tím, že hra po vás nechce znalosti, takže když se ptá co je nejvzdálenější… většinou myslí nejvzdálenější na obrazovce.

Stáhnout Tricky Test 2

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Pineapple Pen

Oproti tomu Ketchapp nezklamal a nechce po vás ani znalosti nebo jiný způsob uvažování. Ve hře je tradiční postřeh, který tentokrát prověří vaši schopnost trefování se do jablka nebo ananasu. Komu by vztah tohoto ovoce ucházel, nechť si porovná anglické překlady: pineapple a apple. Trefovat je budete tužkou, za což jste hodnoceni body. Nevím, jestli je to nějaký nový trend, třeba jako házení čepicí z minula, ale ve hře to funguje dobře.

Pineapple Pen

Celá hra funguje ještě lépe kvůli hudebnímu podkladu. Trefujete se v určitém rytmu a jednou za čas vám přítomný zpěvák zanotuje refrén. Obzvlášť divoké tempo titul získává ve chvíli, kdy trefíte ananas i jablko najednou. Čas od času získáte nějaké zlaťáky, za které můžete kupovat nová pera (často humorná). Na první pohled jsem se chtěl titulu vyhnout, ale ve výsledku jsem u něj strávil až nezdravě mnoho času.

Stáhnout Pineapple Pen

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze