FreeBox: obránci temnoty a další skvělé hry zdarma

5

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. V první hře si vyzkoušíte, jaké to je být kostlivcem na útěku, pak nás čeká jedna návštěva pekla, útěk z farmy a nakonec se pokusíme nevybouchnout při tak jednoduché činnosti, jako je házení míčků do sklenky.

Vítejte u prvního prázdninového FreeBoxu. Ten bude výjimečný – představí vám čtveřici zajímavých her. Předpokládám, že to jste nečekali. A aby toho nebylo málo, tak všechny budou zdarma. Teď jste si ale určitě sedli na zadek. Tak konec tlachání a pojďme na to. Nejprve se s kostlivcem proletíme na pterodaktylovi, pak ubráníme peklo před rozohněnými vesničany, utečeme před naštvaným farmářem a nakonec si pohrajeme s koulema. A hele, vše je tu zabaleno i do videa, tak to jste nemohli ani tušit!

FreeBox #47 – Skelly Rider, Evil Defenders, Animal Escape, 100 Balls

Skelly Rider

S utíkáním začneme hned z kraje. Jste totiž kostlivcem a pronásleduje vás Tyranosaurus Rex. Příliš nechápu, k čemu by mu byl kostlivec (z toho se moc nenají). Možná tak hledá nějaké párátko. Nápomocný vám bude pterodaktyl, na kterého nasednete a jednoduchým klepáním na displej ho ovládáte. Při tom se samozřejmě musíte vyhýbat překážkám a pokud možno i sbírat mince. Překážky se mění a stejně tak prostředí.

Jednou se vyhýbáte bodlákům, jindy uhýbáte šípům nebo oštěpům padajícím z nebe. Ovládání je snadné, intuitivní a dokonce máte několik životů. Nasbírané zlato pak můžete proměnit za nějaké oblečení pro vašeho kostlivce (aby zakryl svou podvýživu), nová zvířata, která osedláte, nebo další mazlíčky. Hra dále nabízí postupování po úrovních a rozhodně není snadná. Výhodou je, že si nyní můžete stáhnout 3 vylepšení úplně zdarma (jinak stála cca 60 Kč).

Stáhnout Skelly Rider

Google Play (zdarma)

Evil Defenders

Jakmile opilcům dojde pivo a zjistí, že jsou jejich kapsy prázdné, tak se v nich najdou poslední zbytky odvahy, popadnou vidle, lopaty a vydají se plundrovat vaši mírumilovnou démonickou říši. K nim se přidají i rytíři, čarodějové a vojáci královské gardy. A pokud se chcete ubránit, tak se musíte pustit do stavění věží. A to velmi rychle. Evil Defenders je poměrně tradiční věžovka, která ovšem není vůbec snadná. Nepřátelé jsou silní a vy budete muset často využívat všech možností, abyste je zlikvidovali.

Kromě věží totiž můžete (ba dokonce musíte) používat schopnosti. Mezi nimi najdete třeba blesk, teleport nebo vyvolání démona. Někteří nepřátelé jsou tak silní, že je zlikvidujete jen neustálým zpomalováním a vracením pod dělovou věž. Samozřejmě i zde si můžete věže vylepšovat a dokonce i volit mezi přestavbami. Zdarma dostanete několik úrovní (s volitelnou obtížností) a za další si už musíte zaplatit. Rozhodně ale máte dost času na rozmyšlenou, zda za hru chcete zaplatit.

Stáhnout Evil Defenders

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Animal Escape

Pokud bychom hledali ultimátní prototyp zloducha, tak náš prst asi spočine na farmářích, kteří jsou běžně vykreslováni jako záporáci. I když byla předešlá věta sarkasmem, tak pro zvířata na farmě může být klidně realitou. A tato hra se na svět dívá z pohledu nebohé slepičky (a dalších zvířat), která se prostě rozhodla, že do polévky nechce. A dále? Pak už jde o klasickou běhačku, která se příliš neliší od ostatních her tohoto typu.

Liší se možná tím, že nenabízí jednu nekonečnou úroveň, ale během hraní postupujete po mapě, plníte úkoly, a přestože stále jen utíkáte, tak je každý level jiný. Jednou musíte stihnout utéci v zadaném čase, jindy zase sebrat klíče a podobně. Nechybí ani bonusy, jako je raketa nebo ochranná helma. Potěší vás i roztomilá grafika a vtipné animace zvířat. Ty si navíc odemykáte tím, jak plníte úrovně a mikrotransakce tu tak agresivní nejsou. Není to sice nic pro hardcore pařany, ale nenáročné hráče možná potěší.

Stáhnout Animal Escape

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Throw 100 balls into the cup

Minule jsme končili hrou, která vás měla zrelaxovat. Teď to naopak zakončíme titulem, ze kterého budete mít nutkání si spíše utrhnout koleno a omlátit si ho hlavu. Váš cíl je přitom tak prostý – musíte hodit co nejvíc balónků do sklenky. Problém je v tom, že házíte tažením prstu po displeji a přesné to moc není. Tím určujete sílu a směr hodu. Stačí drobný posun a míček letí úplně mimo. Já byl ve hře tak špatný, že jsem ze sto míčků trefil třeba jen deset. Možná ani to ne.

Na výběr máte z několika módů. Hratelnost je ale vždy stejná – prostě házíte koule do sklenky. Jednou máte omezený počet míčků a k tomu se vám ještě odpočítává čas. Jindy se zase snažíte za časový úsek nahrát co nejvíc bodů. Zajímavý je i mód, ve kterém se snažíte udělat co největší kombo. To znamená, kolik míčků trefíte do sklenky v řadě. A opět – šampion mobilenetu zvládl tři. Větřím, že vy to zvládnete lépe, obzvlášť, pokud trochu potrénujete.

Stáhnout Throw 100 balls into the cup

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
pedro
Dobry den, FreeBox je super napad a s oblibou se do nej zacitam. Jen bych chtel trosku zalobovat za to, aby jste vybirali aspon dve hry pro wp. Kdyz se to vezme kolem a kolem, tak u nas v CR ma WP telefon vice lidi nez iOS, kteremu venujete hodne velky prostor... Dekuji :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze