FreeBox: nejlepší hry zdarma podle vás

Je tu páteční FreeBox a s ním i čtveřice zajímavých her zdarma. Tentokrát pro vás máme výběr z toho, co jste nám sami poslali. Začneme u roztomilého mluvícího kocoura, kterému nějaký opovážlivec vykrade dům. Pak si zahrajeme střílečku podobnou Counter Striku a nakonec zapojíme elektřinu nebo objevíme několik pokladů.

V dnešním dílu si ukážeme opět čtveřici zajímavých her zdarma. Ovšem s jedním rozdílem, nebudu je vybírat pouze já. V předminulém dílu jsem se vás ptal, které hry zdarma rádi hrajete a přišla mi spousta skvělých tipů. Mnoho z nich jsme už ve FreeBoxu měli, proto jsem se rozhodl zařadit ty, které jsem tu sám ještě nepředstavoval.

FreeBox #161 – nejlepší hry zdarma

Talking Tom Gold Run

Talking Tom je s největší pravděpodobností populární série s mluvícím kocourem, který roztomile vypadá a provádí všemožné zábavné skopičiny. Nevím, nikdy jsem to nehrál. Gold Run je ale rozhodně zajímavá odbočka ve stylu Subway Surfers. Zatímco lenošíte u bazénu před svým domem, někdo se k vám vloupá a ukradne všechno vaše zlato (asi jste hodně spořili). To nemůžete nechat jen tak a bezhlavě se za ním vydáte.

Talking Tom Gold Run

Zatímco svého soka pronásledujete, musíte se vyhýbat husté dopravě, která představuje nejen spoustu překážek na silnici, jako jsou třeba cedule, ale dokonce i protijedoucí auta nebo autobusy. Pokud jste někdy hráli jakoukoliv nekonečnou běhačku, tady budete jako doma. Za zmínku určitě stojí skvělé zpracování, hezká grafika a v neposlední řadě možnost vylepšovat svůj dům a bazén. Ať se má zloděj kde vyřádit!

Stáhnout Talking Tom Gold Run

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Critical Ops

S tipem na tento titul přišlo i přirovnání k legendární počítačové hře Counter Strike. A já nemohu více než souhlasit. Hra populární „CSko“ připomíná skutečně ve všech směrech. Ať už je to grafika, způsob střelby nebo výběr zbraní. Po průchodu jednoduchým tutoriálem jste vrženi do světa online soupeření s dalšími hráči. Jestli nejste na FPS hry s dotykovým ovládáním zvyklí, na začátku se budete trápit. Ale věřte mi, že i tady se dá časem excelovat.

Critical Ops

Nemusíte být zrovna fanouškem zmiňované počítačové hry, abyste si tuto užili. Je totiž dost otevřená i nováčkům. Nezamyká před vámi zbraně a vy si snadno vyberete, s čím se vám bude dobře hrát. Sami si také vybíráte i server, kde hrajete, takže pokud vám nesedí spoluhráči, není nic snadnějšího, než někam přeskočit. Dokonce mohu potvrdit, že vůbec není problém najít další hráče, jako to u některých mobilních her bývá zvykem.

Stáhnout Critical Ops

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Balance

Při doporučení této hry jsem se lekl. Logická hra, kde rozvádíte elektrický proud? Zrovna tento týden probíhaly v Americe prezidentské volby a klimatická změna byla jedním z důležitých témat. Nakonec se ukázalo, že za titulem stojí norská energetická společnost a zobrazené elektrárny ve hře pracují s obnovitelnými zdroji. A nejen to, po chvilce jsem zjistil, že je to velmi povedená hra, u které zamrzí jediná věc – že neobsahuje více úrovní.

Balance

Vaším cílem je připojit město ke zdroji elektrické energie. Při tom vytváříte energetické větve, rozhodujete o síle jednotlivých spojů a určujete, kudy vedení povede. A nemusíte rozvodu elektrické energie vůbec rozumět. Dokonce se díky hraní i něco přiučíte. Aby to nebylo tak snadné, titul vás čas od času potrápí nějakou katastrofou, která vámi dokonale navržené vedení přeruší. Zajímavostí je, že všechny tyto události vychází z reálné zkušenosti elektrikářů.

Stáhnout Balance

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Nono Islands

Dnes tedy Ketchapp vynecháme, i když jste několik her od nich navrhli. Všechny jsme tu již měli. Dnešní FreeBox tak zakončíme roztomilou hříčkou, která se možná na první pohled tváří jako další nekonečná běhačka, ale v žádném případě jí není. Vyberete si jednoho z dobrodruhů a vydáte se prozkoumávat záhadný ostrov. Ten je plný nejen pokladů, ale rovněž nástrah a nebezpečí.

Nono Islands

Při své cestě musíte postupovat opatrně, abyste nespadli do pasti či jiné překážky. Dobrý pozor si dejte i před nepřáteli, kteří se dokonce často umí pohybovat po mapě. Jako třeba zrádné chobotničky. Příjemné není ani skončit v ústech žraloka. Na konci každé úrovně, které jsou postupně těžší a těžší, vás čeká patřičná odměna. Pomalu si rovněž odemykáte další ostrovy a potkáváte nové hrdiny.

Stáhnout Nono Islands

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze