FreeBox: Mannequin Challenge a další skvělé hry zdarma

V dnešním FreeBoxu nás čekají čtyři skvělé hry zdarma. Začneme pěkně zostra a vydáme se zachránit město plné zombíků. Druhá hra nás naopak vezme od akce daleko, když se ujmeme řízení vojenského dronu a nepřátele zničíme z bezpečné vzdálenosti. Nakonec budeme relaxovat v našem vlastním lese a natočíme Mannequin Challenge.

FreeBox #164 – nejlepší hry zdarma

Zombie HQ

Konečně pořádná akce! Nechápejte mě špatně, akční hry si tu ukazujeme často, ale ne vždy to jsou akční hry se zombíky. A to je jednoznačně škoda. Jak praví stará lidová pranostika: více zombíků, více zábavy. Nemusíte se trápit s morálními dilematy, tyto slintající bestie nikomu chybět nebudou. Naopak, dokud se stále budou pohybovat v ulicích, lidstvo na obnovu mít příležitost nebude. Tak popadněte brokovnici, palici a hurá na ně.

Zombie HQ

Jako neohrožený bojovník za záchranu lidstva jste si vybudovali základnu na střeše vysoké budovy, kam snad hnijící zombíci nevylezou. Odtud se vydáváte na mise, které si sami volíte. Jednou budete zachraňovat nebohé civilisty, jindy vyrazíte do centra na lov. Odměnou vám jsou peníze, za které samozřejmě nakupujete lepší zbraně a vylepšujete, co se dá. Nejlepší je stejně ta herní představa, že když se zhroutí civilizace, peníze směle fungují dál…

Stáhnout Zombie HQ

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Drone Shadow Strike

Tato akční hra vás vezme od akce na míle daleko. Místo bojiště vás totiž usadí za řídící panel pryč od všeho, co se na obrazovce odehrává. Stanete se operátorem dronu, tedy nepilotovaného letadla, které je schopné z výšky odstraňovat cíle. Zbraně jsou přitom variabilní – jedna se hodí pro odstraňování pěšáků, druhá si poradí s lehce obrněnými vozidly, a nakonec nechybí ani raketa, které neuniknou ani tanky.

Drone Shadow Strike

Ačkoliv na to hra důraz nedává a vůbec tím směrem nemíří, z hraní cítíte neuvěřitelnou anonymitu. I když vás mohou sestřelit, v letadle nesedíte. Jen se přes monitor díváte na cíle, které nemají kam uniknout. Samozřejmě vidíte jen siluety. Při útočení na vojáky schované ve vesnici tedy nikdy nevíte, kdo to ve skutečnosti odnese. Toto je naštěstí jen hra a nemusíte se tím zabývat. V klidu si užijte trochu střílení, je to jen nanečisto.

Stáhnout Drone Shadow Strike

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Grove

Pro Android si můžete stáhnout experimentální projekt Grove, který vlastně ani není hrou. Po stažení se vám do rukou dostane okno do jiného světa. Světa, který je pokaždé jiný. Náhodně se totiž generuje a vy do tohoto procesu dokonce můžete zasáhnout. Jednoduše klepněte na okolní svět a rozhodněte, v co se má změnit. Chcete se poflakovat na louce, vyrazit do lesa nebo vyšplhat do hor?

Grove

Není tu motivace, není tu hratelnost. Jen jednoduchý zážitek, který vás ale dovede vtáhnout na dlouhé chvíle. S telefonem v ruce se skutečně otáčíte okolo a prohlížíte si krásy západu slunce. Naštěstí nestojíte na místě a ve svém osobním světě se dokonce můžete pohybovat. Bohužel tomu chybí nějaká hudba, která by ještě podpořila ten relaxační zážitek. Tohle by bylo opravdu skvělé ve virtuální realitě.

Stáhnout Grove

Google Play (zdarma)

Mannequin Challenge

Poslední dobou se Ketchapp snaží trefovat do internetových trendů. A poměrně se jim to daří. Dodnes mi hraje v hlavě písnička „Apple Pen“. Dnes se zkusili podívat na Mannequin Challenge, což je věc mně poměrně neznámá, i když se o ni (asi omylem) pokoušel Honza v mobilecastu. Pokud jsem tu spoustu videí na Instagramu pochopil dobře, máte se prostě zastavit při nějaké činnosti a nehnutě stát.

Mannequin Challenge

Vaším cílem v této hře není nehnutě stát, to by asi nebyla příliš velká zábava. Naopak, jste tím, kdo ostatní „zaseknuté“ natáčí. Jednoduchým klepáním na displej se tak proplétáte mezi lidmi a dalšími překážkami z kanceláře, natáčíte je a snažíte se dojet co nejdál. To samozřejmě není tak snadné, ale během hraní sbíráte mince, za které si odemknete další kameramany. S rostoucí vzdáleností se navíc objevují další a další postavy.

Stáhnout Mannequin Challenge

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze