FreeBox: malé závody a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes se zapojíme do konfliktu mezi mírumilovnými troly a Vikingy. Pořádnou rychlost nabereme v závodní arkádě s autíčky na dálkové ovládání. Nakonec se ještě provrtáme hluboko do nitra Země a pokusíme se nespadnout do propasti.

Vítejte u dalšího dílu pravidelného seriálu FreeBox, který vás ani tento týden nenechá ve štychu. Jako každý pátek přináší čtveřici zajímavých her zdarma, jejichž hraní vás nic nemusí stát, ale výborně se u nich pobavíte. A začneme hned silným kouskem. Pokusíme se totiž odvrátit nájezd barbarských Vikingů. Na své si přijdou i fanoušci motorismu, druhá hra nás zavede na závodní okruh. Ten bude ale trochu menší, než byste možná čekali. Nakonec se ještě provrtáme zemí a zaskáčeme si.

FreeBox #156 – Trolls vs Vikings, Micro Machines, Crazy Driller, Hop

Trolls vs Vikings

Když si vzpomenu, kolik hodin jsem strávil u hraní Plants vs Zombies, zaleskne se mi slza v oku. Tato netradiční věžovka naprosto zbořila mé představy o mobilních strategiích. Skoro si troufám tvrdit, že ji dosud asi nic nepřekonalo (a to ani její vlastní druhý díl). Trolls vs Vikings se o to ani nesnaží, protože se inspiruje tak věrně, že u hraní chytnete nostalgický pocit. A to je něco, s čím se dá také slušně pracovat.

Trolls vs Vikings

Hratelnost je podobná, zasazení se liší. Vikingové útočí a jinak mírumilovní trolové se musí bránit. Obranu nepovede nikdo jiný než sličná zelenokožka. Místo slunečnic na výrobu platidla máte permoníky, kteří dolují vzácné kameny. Právě za ně si jednotky kupujete. Důležité je chytré rozmístění jednotek a nechybí ani přesouvání vojáků. Jednoduše řečeno – jestli si chcete zahrát PvZ v jiném světě, máte skvělou příležitost.

Stáhnout Trolls vs Vikings

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Micro Machines

Nastartujte motor… motůrky, jde se závodit. Kvůli názvu vás asi nepřekvapí, že místo závodů běžných aut se podíváme do mnohem menšího světa autíček na dálkové ovládání. Jestli jste si také hned vzpomněli na ReVolt, můžete si užít závan nostalgie. Ohromnou výhodou dnešního titulu je variace různých módů a především multiplayer, kdy se postavíte skutečným protivníkům.

Micro Machines

V jednom případě vás čeká běžný závod, kdy rozhoduje rychlost a přesné řízení. Na druhou stranu ani to tak úplně nestačí. Jsme v arkádové hře, která se nebojí zbraní nebo bonusů. Být ve vedení tak znamená být neustále na mušce. Tento aspekt se pak naplno projeví v arénách, při kterých se v omezených prostorách snažíte jeden druhého vyřídit, vytlačit nebo zneškodnit. Odměnou vám budou balíčky s autodílky. Po chvilce si tak snadno složíte další vozítka.

Stáhnout Micro Machines

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Crazy Driller

Her, kde se prokopáváte zemí je překvapivě hodně. Skoro jako by měl film Interstellar pravdu, když tvrdil, že se více zajímáme o hlínu než o hvězdy na nebi. Tak či onak, Crazy Driller nabízí speciálně jednu skvělou mechaniku, která mě opravdu bavila. Zatímco se prokopáváte horninami a půdou, občas narazíte na zlato. Když ho seberete dostatek, získáte možnost vylepšit svůj vrták. A to ne ledajak. Doslova k němu připojíte další části.

Crazy Driller

Vy sami se rozhodnete, zda to bude laser likvidující vše v okolí, další rydlo, motor nebo chladič. Meze se nekladou ani v konstrukčních možnostech. Já například preferoval úzký, ale dlouhý a výkonný stroj, který se snadno vyhne lávě, někdo jiný by mohl udělat široké monstrum, které zlikviduje vše v cestě. S dostatečnou investicí do chladicího systému vám pak ani láva nemusí vadit. Je to rychlé, jednoduché a naprosto návykové.

Stáhnout Crazy Driller

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hop

Pokud předchozí tituly nabízely komplexní mechaniky, vylepšování, multiplayer nebo hezkou grafiku, Hop od Ketchapp je tradičně oholený až na kost. Je to hra… nebo spíše hříčka… nadmíru jednoduchá, primitivní, až je vlastně skvělá, zábavná a svým způsobem obtížná. Tak jako všechny jejich hry. U té dnešní jsem měl ale zase jednou pocit, že je trochu jiná, i když skákání si v jejich repertoáru užijete více než dost.

Hop

Celkem netradičně kuličku (spolu s krychlí a dalšími geometrickými objekty oblíbená hlavní postava ve hrách tohoto vydavatele) vidíte zezadu a skákání nijak neovlivňujete. Tentokrát to není o hledání správné síly nebo směru. Dnes táhnutím prstu po displeji zajišťujete, aby správně dopadla na plošinku a nezmizela v prázdné propasti. Za chvíli hra začne zrychlovat a tradičně se z toho stane obtížný úkol. Nechybí ani sbírání bodů a odemykání nových vzhledů.

Stáhnout Hop

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze