FreeBox: letecké bitvy a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešnímu dílu jasně dominují prvotřídní letecké bitvy. To ale není vše. Dále se vydáme po cestě, ze které se nedá sestoupit a pustíme se do budování věže. Pokud by vám to stále přišlo málo intelektuální, tak pro vás mám i jednu zajímavou hříčku se slovy.

Když sedím na přednášce, tak mám pocit, jako by čas plynul rychlostí vánku. To rozhodně neplatí pro FreeBoxy. Zde mám pocit, že sotva jeden vydáme, tak už je tu další. Týden je asi skutečně hrozně krátká doba. Ale pokud se nepřesídlíme na jinou planetu, tak s tím asi nic neuděláme. Takže je tu pátek a to znamená další díl FreeBoxu. Dneska to bude zase řada odlišných žánrů. Začneme něčím velmi jednoduchým, proletíme se v letadle, postavíme věž a zakončíme to pohráním si se slovy.

FreeBox #64 – Follow The Paths, Metal Skies, The Tower, Bonza

Follow The Paths

Minulý týden jsme si dali poměrně komplexní a originální adventuru. To ale nemusí být pro všechny. Někdo si třeba rád zapne hru jen na krátkou chvíli. A pro takové chvíle tu máme řadu her jednoduchých, které nejsou nijak náročné a déle než tu chvíli vás nepobaví. Vezměte si třeba takovou Follow The Paths. Vlastně si ji můžeme vzít společně. Hlavní myšlenka už vám asi došla – je to typický příklad takové hry.

Váš cíl je velmi jednoduchý. Snažíte se projet mapou co nejdál. Vzdálenost se vám počítá na centimetry a nesmíte nabourat. Řídíte přitom svým prstem. Princip je pak snadný – přiložíte prst a hra se rozjede. Jakmile ho zvednete, tak se zastaví. Můžete si tedy dělat pauzy, pokud budete unavení. A když nabouráte, tak je konec. Prstem si hlavní bod zakrýváte, tak musíte trochu předvídat, ale na to si zvyknete.

Stáhnout Follow The Paths

Metal Skies

Dříve jsme hledívali k nebi a přemýšleli, co tam na nás čeká… to je vlastně úplně jiný film. Tato hra má ale odpověď. Po nebi se pohybuje velká spousta železa. Naštěstí ne v ledajakém stavu, ale hezky poskládaná do plně funkčních a bojeschopných letadel. A právě do nich v této hře usedneme. Základem jsou letecké souboje. V nich budete pronásledovat jiná letadla. Vaší základní výbavou jsou kulomety a nějaké ty rakety.

Nebyla by to žádná správná free-to-play hra, kdyby neobsahovala velkou část managementu. Samozřejmě se musíte starat o své letadlo, opravovat ho, vylepšovat a plnit mu nádrž. Také je potřeba kupovat rakety, pokud chcete mít nad protivníky převahu. A nechybí ani možnost pořídit si letadlo nové. Kromě kampaně si můžete zahrát i proti skutečným protivníkům.

Stáhnout Metal Skies

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

The Tower

Přísahám, že to nedělám schválně. Ketchapp se ale skutečně rozjíždí a poslední dobou se jim daří připravovat hry, které se nám do FreeBoxu hodí jako ušité. Musím uznat, že jsem jim za to náležitě vděčný. A vy byste možná měli být také. Pokud jim odpustíte, že jsou napěchované reklamou, tak vás mohou velmi slušně pobavit. Ta dnešní je postavena na tak snadném principu, že se to možná vyrovnává i jejímu názvu.

Ve hře The Tower totiž stavíte věž. A to velmi jednoduše. Dříve frčely takové ty hry, ve kterých jste pouštěli jednotlivé bloky. Tady je zase musíte zastavovat. Jednotlivá patra totiž vždy jezdí ze strany na stranu a vaším cílem je klepnout přesně v tu chvíli, kdy na sebe perfektně pasují. To se vám ale vždy nepovede, což má za následek, že se věž tenčí. Za vydělané peníze se můžete vracet k záchytným bodům, kupovat si bonusy nebo nové styly věží.

Stáhnout The Tower

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Bonza Word Puzzle

Nakonec nechme všeho střílení, stavění nebo narážení a pojďme dělat něco skutečně hodnotného. Budeme pečovat o duši. Ne úplně v tom Platónském pojetí, ale budeme si hrát se slovíčky a procvičíme vaši slovní zásobu. Takových her je celá hromada a tato je zajímavá nejen perfektním grafickým zpracováním. I když to vás zaujme na první pohled.

Je to v podstatě takový Scrabble. Akorát s tím rozdílem, že neskládáte slova z jednotlivých písmen, ale z připravených částí, které tak trochu připomínají dílky z Tetrisu. Každá úroveň má své téma, které vám pomáhá slova hledat. A ač jsou některé úrovně banální, tak jindy můžete narazit na poměrné složitosti. Pak přijde metoda pokusu a omylu. Nebo si taky můžete za vyhrané zlaťáky koupit nápovědu.

Stáhnout Bonza Word Puzzle

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze