FreeBox: klášter prohnilý jak samo peklo a další hry zdarma

1

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes si ukážeme, že se zombíků bát nemusíte a s klidem je můžete rozmáčknout. Také se vydáme do temného podsvětí, kde porazíme síly zla. Pak opravíme pár silnic a nakonec nás ještě čeká výprava do světa Leprikónů.

To je číslo, co? Jaké? No přece 50! Toto je již padesátý díl naše seriálu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Čas docela letí a stejně tak prázdniny. Ty se blíží k polovině, což je pro spoustu z vás jistě nemilá zpráva. Nebo vás to doma či na dovolené snad už nebaví? Nevadí, hraní her vás bude bavit kdekoliv. Dnes se pokusíme zabránit zombie nákaze (opět) v rozšíření, pak se vrhneme do kobek vymýtit temnotu, opravíme pár silnic a nakonec si zaskáčeme v roztomile zeleném světě.

FreeBox #50 – Zombie Smasher, Deep Dungeons of Doom, Roadfix Rush, Lep's World 3

Zombie Smasher

Vzpomenete si ještě na mačkání mravenců nebo jiné havěti? Ať už na displeji telefonu nebo ve skutečném světě? Je to docela zábavná kratochvíle, která jednoho dokáže na chvíli upoutat. A co takhle mačkání zombíků? Ve většině hrách to jsou krvelačné bestie, které vám chtějí sníst mozek, ale zde jste oproti nim obr a zamáčknete je pouhým prstem. A vydávají při tom opravdu šťavnaté zvuky. To se člověk nechá unést.

Aby hra měla nějaký smysl, tak dostáváte různé úkoly. Třeba nesmíte zamáčknout člověka, který vyděšeně utíká ve stádu zombíků. Opatrně musíte rozmačkat vše okolo něj. Postupně bude nepřátel přibývat a dočkáte se také různých typů. Někteří umí obratně kličkovat, nebo jsou zatraceně rychlí. Vyhrát si můžete ve třech módech (příběhový, časovka, survival) a používat můžete i bonusy, jako je výbušnina nebo elektrický proud.

Stáhnout Zombie Smasher

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Deep Dungeons of Doom

Temnota zaplavila zemi. Jak nevídané! Ale to nám naštěstí vůbec nevadí. Důležité je, když klasické příběhové pozadí umějí tvůrci zajímavě zpracovat. A více než celkový příběh vás zde budou bavit příběhy jednotlivých kobek, do kterých se jako hráč vydáváte. Jeví se to jako běžný klášter, ale pak zjistíte, že je to místo prohnilé jak peklo samo. Kromě válečníka postupně objevíte i další hrdiny, jako je třeba čarodějka nebo zabiják.

Zdarma dostanete velmi slušnou ochutnávku několika kobek, které nejsou vůbec krátké a další si můžete v případě zájmu dokoupit. Nejzajímavější je ale herní systém. Ten je založen na kombinaci bránění a útoku. Vždy se postavíte proti jedinému soupeři a musíte odhadnout, kdy brání, kdy útočí a najít mezeru na vlastní útok. Také nesmíte zapomínat odrážet jeho útoky. Každý z hrdinů má vlastní schopnosti, vlastní strom vylepšení a nechybí ani předměty, zbroj, lektvary nebo kouzla.

Stáhnout Deep Dungeons of Doom

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Roadfix Rush

Většinou to funguje tak, že jste řidičem auta (ještě k tomu závodního) a snažíte se vyhýbat překážkám. V této hře se situace krapet obrací a místo řidiče se stáváte opravářem silnice. To nezní jako úplně vzrušující zaměstnání, ale s touto hrou zjistíte, že to tak snadné nebude. Po pětiproudové silnici jezdí auta a vaším úkolem je zajistit, aby se nerozbila. Máte několik životů a každé rozbité auto vám jeden sebere.

Vaším cílem je udržet silnici v provozu co nejdéle. Nejde při tom o nějaký simulátor skutečného provozu, protože vydržet déle jak dvě minuty je docela nadlidský úkol. Představte si to ve skutečnosti – s rychlostí a spolehlivostí našich firem bychom za chvíli museli chodit pěšky. Díry můžete opravovat po jedné nebo tvořit komba, za což dostanete speciální body. Ty vám pak slouží pro odemčení dalších map.

Stáhnout Roadfix Rush

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Lep's World 3

Často jsem si posteskl, že mi na tabletu chybí klasický Mario. To je klasika, kterou bych si rád zahrál a jakmile jsem u někoho s Nintendem, tak nikdy neváhám. Tato hra má jako ústřední postavu irského skřítka Leprikóna a hratelností velmi připomíná Maria. Nepřátelům musíte skočit na hlavu a tím je zničíte. Stejně tak můžete skákat po plošinkách, a když do nich narazíte zespodu, tak zmizí a často z nich vyleze nějaký ten bonus.

Příběh se točí okolo vesnice Leprikónů, kteří jsou napadeni trolly. Ti jim ukradnou zlato a zmizí i s obyvateli vesnice. Náš hrdina Lep je jediný, kdo tu zůstal, a tak se vydává na cestu za záchranou vesnice a uloupeného zlata. Naštěstí Leprikóni vždy vědí, kde je zlato, takže se na cestě neztratí. Čekají tu na vás různá prostředí, různí nepřátelé i všemožné bonusy. Navíc můžete i házet šišky a tím rozbíjet zdi nebo omračovat nepřátele.

Stáhnout Lep's World 3

Google Play (zdarma) App Store App Store (zdarma)