FreeBox: hledání aztéckého pokladu a další skvělé hry zdarma

3

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. I dnešní díl se ponese v akčním duchu. Začneme temnou běhačkou, pak se přesuneme do kobek a zdoláme hordy nepřátel. Třetí hra nás přenese do kouzelného království, které je pod náporem příšer a nakonec se vydáme hledat aztécký poklad.

Minulý díl byl hodně akční a víte co? Dnes nebudeme polevovat. Mohl bych tu udělat jeden díl věnovaný farmářským simulátorům, ale já jsem řekl ne. Stejně tak jsem odmítl zástupy her, ve kterých mačkáte beďary, operujete koleno nebo stříháte vlasy. Nic takového vás tu nečeká. A jestli ano, tak na mě zavolejte herní policii. Ale co nás tedy dnes čeká? Pro uživatele Windows Phone máme hned dvě hry. A v obou se postavíte proti netvorům. Ale ani uživatelé ostatních platforem se nemají čeho bát, pro Android a iOS tu jsou klasicky tři hry, jedna akční, druhá strategická a ve třetí se vydáme hledat poklad.

FreeBox #21 – Dark Lands, Dungeon Hunter 4, Fantasy Kingdom Defense, Treasures of Montezuma 3

Dark Lands

Běhaček najdete dost na kterékoli platformě. Tato hra pro Windows Phone však nekonečný běhací systém, kdy přeskakujete nebo podkluzujete překážky, přetavila do ještě zajímavější podoby. Přidala k němu akční soubojový systém. Na cestě potkáte řadu nepřátel, které musíte skolit. A k tomu budete kombinovat sekání mečem a bránění. Narazíte na různé druhy – slabší, silnější, někdy po vás bude házet oštěp, jindy se vás bude pokoušet srazit mečem.

Nepřátele můžete samozřejmě přeskočit, ale přijdete tím o body a drahokamy, které se hodí k vylepšování vlastní postavy. Stejně tak za ně můžete vykoupit vlastní smrt. Zajímavé také je, že nemáte pouze jeden život, jak tomu u běhaček bývá, ale v levém horním rohu najdete klasický bar s životy, které se vám zranění ubírají. Během hry tak můžete narazit na srdíčka, která vám životy trochu zvednou. A když se zraníte o pilu, tak to ještě nemusí znamenat konec.

Stáhnout Dark Lands

Dungeon Hunter 4

Pokud Gameloft něco umí skutečně dobře, tak je to kopírování. A Dungeon Hunter bezpochyby kopírkou je, ale na mobilní zařízení asi nenajdeme lepší Diablovku, takže to je v podstatě jedno. Čtvrtý díl je zdarma a nabídne povedenou grafiku, hordy nepřátel, litry krve a spoustu temných kobek. To je prostě klasika. Hra jde podobným směrem jako poslední Diablo 3, takže není úplně temná, ale hraje veselými barvami.

Důležité ovšem je, že si ji nyní mohou zahrát i hráči na Windows Phone 8 (potřebujete ale více než 512 MB RAM). Během hraní můžete sbírat předměty, kterými následně zlepšujete svoji postavu, sbíráte také zlato a postupujete po úrovních. Vybíráte si kouzla a vylepšujete schopnosti. Jak vidíte, hra toho nabízí skutečně hodně. Můžete dokonce hrát online s přáteli – buď kooperativní kampaň nebo PvP arénu, kde stanete proti sobě. Pozor ale na mikrotransakce, kterých je hra plná.

Stáhnout Dungeon Hunter 4

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Fantasy Kingdom Defense

Pokud máte rádi Tower Defense hry, tak by vás mohla zaujmout i tato. Skrz portály se na vás valí nepřátelé – od kostlivců a slizáků až po ledová monstra. A je na vás, aby se nikdo z nich nedostal do hradu. Bráníte ho vojáky, na začátku si můžete zvolit rytíře, lučištníka a čaroděje. Ne každý je účinný na všechny druhy nepřátel, takže se to vyplatí kombinovat. Postupem kampaní si odemykáte další možnosti a vylepšení.

Každého vojáka lze také vylepšovat – tak činíte za peníze, které získáváte ze zabíjení monster. Musím vás také upozornit, že hra není vůbec snadná a pokud se pustíte do volných úrovní, kde se snažíte přežít co nejdéle, tak ze začátku moc neustojíte. Hra se s vámi skutečně nemaže a posílá na vás silné zástupy nepřátel. Proto se vyplatí projet kampaň, kde získáte nějaké bonusy.

Stáhnout Fantasy Kingdom Defense

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Treasures of Montezuma 3 free

Už potřetí navštívíme pokladnici aztéckého panovníka Montezumy. To ale nehraje příliš velikou roli, základem je prostě spojování stejně barevných kamenů. Spojit musíte minimálně tři. To všichni známe, ale to je pouhý základ. Když plníte úrovně, tak získáváte hvězdy, za které si následně kupujete bonusy. Můžete tak narazit na výbušné nebo kouzelné kameny, která po aktivaci zničí vše okolo. To se pak body jen sypou.

Kupovat a vylepšovat můžete také totemy, které se aktivují po spojení správné barvy. Hvězdy pak získáváte za splnění požadovaného skóre v úrovni. Musíte vždy naplnit požadované milníky. Občas také dostanete možnost splnit logickou úroveň, která třeba není na čas, ale musíte přemýšlet u jejího plnění – třeba dostanete za úkol odpálit všechny kameny v místnosti. Možností máte skutečně hodně, bonusů také a hra vás zabaví na dlouhou dobu. Otevřeno je pouze omezené množství úrovní, pokud chcete pokračovat dál, tak si musíte odemknout plnou verzi.

Stáhnout Treasures of Montezuma 3 free

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)