FreeBox: hektická hra o přežití a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes nás čeká boj proti čisté nenávisti pomocí slov. A špetky magie. Pořádnou rychlost si užijeme ve futuristické závodní hře. Nakonec se ve dvou hrách pokusíme přežít. V prvním případě jako podivné stvoření s nohama, podruhé mezi základy tajemného města.

Vítám vás u prvního FreeBoxu v novém školním roce. Dohromady jde již o 152. díl, takže pokud by vám dnešní čtveřice her nestačila, není problém se podívat do archivu, kde naleznete vydatnou nadílku povedených titulů zdarma. V každém dílu máme něco i pro Windows Phone. Pokud byste měli pocit, že na vás Microsoft zapomněl, můžete se utišit vědomím, že my ne. Dnes začneme kouzlením, projedeme se nadzvukovou rychlostí a pokusíme se přežít.

FreeBox #152 – Spellspire, Super Sonic Surge, Peach Blood, Stony Road

Spellspire

Pojďme zkombinovat zábavu a učení (tím samozřejmě nechci říci, že by získávání nových znalostí nebylo zábavné a fascinující). V této hře s magickou tématikou se náš malý čaroděj pokusí vypořádat s věží plnou nepřátel. Říkáte si, co asi zmůže tak malý kouzelníček proti démonické hordě, jejímž jediným cílem je likvidace všeho živého. Co člověk zmůže proti holé nenávisti? Aragorn to tenkrát nevzdal, nevzdáme to ani my.

Spellspire

Zdá se, že proti nenávisti se dá bojovat jen se slovníkem v ruce. Promasírujte si mozkové závity, protože se jde čarovat. Útoky totiž provádíte spojováním písmen do slov. Čím delší slovo, tím silnější účinek. Celá hra je samozřejmě v angličtině, což se vám jistě bude hodit jako drobné cvičení. Za porážení nepřátel získáváte zlaťáky, které pak jde proměnit v lepší výbavu a silnější schopnosti.

Stáhnout Spellspire

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Super Sonic Surge

Jestli čekáte rychlého ježka Sonica, připravte se na zklamání. Tato hra sice je o rychlosti, ale s oblíbenou postavičkou nemá vůbec nic společného. I přesto ji zde musím doporučit. Hned po zapnutí totiž naskočíte do přehnaně rychlého vznášedla a vydáte se do nebezpečného bludiště, kde jediná chyba znamená osudový náraz a smrt v děsivém výbuchu. Naštěstí jsme ale ve hře a takové věci nás trápí jen velmi málo. Stačí pár zlaťáků a dokonce můžete pokračovat od místa nárazu.

Super Sonic Surge

Ona rychlost je skutečně pohlcující. Ovládání ještě k tomu není špatné a dostanete ho do ruky téměř okamžitě. Vedle překážek, které se navíc často hýbou, mění a přeskupují, můžete sbírat měnu nebo bonusy. Mapa se generuje každý den náhodně a díky tomu můžete během toho dne soupeřit s vlastním duchem a snažit se tak o překonání nejlepšího výsledku. Aby toho nebylo málo, celé to skvěle vypadá.

Stáhnout Super Sonic Surge

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Peach Blood

Kdybyste náhodou měli pocit, že slovníkové čarování nebo závodění v abstraktním světě nejsou dostatečně zvláštní zážitky, pokusím se vás dostat tímto titulem. V něm se stanete… vemberem. Netuším, co to má být, ale je to podivné cuketovité stvoření s nohama a obří pusou, které požírá ostatní vembery. Stále dokolečka, jak plyne čas. Je zaseklé v nekonečné smyčce, kde jedině požírání dává smysl.

Peach Blood

Bohužel tu nenajdete multiplayer, a také neexistuje možnost jak vyzrát na větší vembery, leda tak po pozření bonusové houbičky. Hra tedy staví jen na požírání slabších jedinců, díky kterým rostete a brzy si budete moci vyskakovat i na ty, kteří vás dosud šikanovali. Nepřítelem vám je i prostředí s nebezpečnými útesy a pohyblivými plošinkami. Zmíněné bonusy vás mohou zvětšit, či zrychlit ale také zastaví čas.

Stáhnout Peach Blood

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stony Road

Většinou stačí tři slova a přesně víte, co máte dělat. Tentokrát se nás Ketchapp snaží přesvědčit, že kameny v této hře nejsou pouhými kameny, ale záhadnými základy podvodního města. Ale co, nemusí nás to příliš trápit. Důležité je, že ovládáte kuličku, která se setrvačně kutálí dopředu a ještě ke všemu pomalu zrychluje. Ony záhadné kameny vám samozřejmě skáčou do cesty.

Stony Road

V pozdější fázi hry je pohyb tak rychlý, že se před vámi bude cesta sotva stíhat stavit, čímž je o zběsilou zábavu postaráno. Kulička zvládne dvojskok a během cesty může sbírat i krystaly, které se hodí k nákupu nových vzhledů. Může to být třeba kulatý sýr nebo dokonce planeta. Nakonec bych zmínil, že graficky je titul skutečně vydařený, hezky se na něj kouká a během hraní se příjemně mění barvy.

Stáhnout Stony Road

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze