iOS 13.1 přinese loňským iPhonům funkci omezení výkonu

12
iOS 13.1 přinese loňským iPhonům funkci omezení výkonu
  • Drobná aktualizace na iOS 13.1 má na iPhony dorazit již 24. září
  • Na loňské modely navíc přinese funkci omezování výkonu procesoru

Apple v minulém týdnu oficiálně vypustil důležitou aktualizaci iOS 13, která dorazila na drtivou většinu iPhonů z posledních let. Již po několika dnech se však připravuje další dílčí aktualizace, která software povýší na verzi 13.1. Podstatné novinky se neočekávají, avšak zpozornět by měli uživatelé loňských iPhonů. Tedy modelů Xr, Xs a Xs Max. V rámci aktualizace na iOS 13.1 totiž u nich přibude funkce omezení výkonu procesoru, kterou již majitelé ještě starších iPhonů mají.

O této funkci se prvně hojně diskutovalo v roce 2017, kdy se zjistilo, že Apple starší telefony záměrně zpomaluje. Apple vše odůvodňoval tím, že se funkce automaticky zapne jen v případě, že napětí v baterii výrazně klesne a mohlo by dojít k neočekávanému vypnutí zařízení. Tato situace nastává ve chvílích, kdy baterie iPhone již není v ideální kondici. Po výměně baterie se tato funkce opět deaktivuje. Navzdory tomu Apple přistoupil k možnosti funkci deaktivovat ze strany uživatele. Současně platí, že funkce se bezdůvodně nezapne.

Letos nově představených iPhonů se toto omezení netýká a možná ani do budoucna týkat nebude. Apple na svých stránkách uvádí, že jsou modely řady 11 vybaveny pokročilejším hardwarovým a softwarovým systémem pro správu baterie a výkonu. V praxi by se tak sám telefon měl chovat k baterii co nejšetrněji tak, aby byla její výdrž co možná nejdelší.

Diskuze ke článku
Luky
Hmmm až na to že to mám na xs už rok????????
Teď co
Omezit výkon, nebo čelit možným neočekávaným kolapsům zařízení? To je zapeklitá otázka.
jzvc
možným neočekávaným kolapsům zařízení? :DDD
ja
prej nejrychlejší procák a mít tlačítko omezení aby neklekla už tak mizerná bateeie. to nechceš :-D :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze