Chytré hodinky Fitbit Sense 2 a Versa 4 budou lákat na mapy a peněženku od Googlu

Chytré hodinky Fitbit Sense 2 a Versa 4 budou lákat na mapy a peněženku od Googlu
Fotografie: Fitbit
  • Oba vzhledově identické modely jsou nově ještě lehčí
  • Potěší až 6denní výdrž a rychlé nabíjení
  • Samozřejmostí je monitoring srdeční frekvence či spánku
  • Oba modely se budou od září prodávat na českém trhu

Fitbit dnes představil hned několik novinek a v tomto článku se podíváme na chytré hodinky Sense 2 a Versa 4. Jsou si vzhledově podobné, avšak nadále ctí pomyslný oblázkový design starších modelů. Výrobce se chlubí nižší hmotností. Na těla hodinek se navrátila fyzická klávesa, přičemž nové umístění má bránit nechtěným stiskům.

Fitbit Sense 2

Oba modely zvládají po celý den měřit vaše aktivity, srdeční tep, fyzickou aktivitu, spánek, případně automaticky detekovat chůzi či běh, což znamená, že funkci nemusíte ručně spouštět. Jak se tělo vypořádává se stresem lze zjistit díky funkci Skóre zvládání stresu.

Fitbit Sense 2

Obě novinky jsou kompatibilní s Androidem a iOS. Avšak například pouze s telefony majícími Android 10 a novější jsou k dispozici i pokročilé funkce, například možnost reagovat na došlé notifikace. Nově se uživatelé chytrých hodinek Fitbit mohou těšit na již brzy dostupné Google Mapy a Google Peněženku, což je nasnadě, neboť značka Fitbit již zcela patří právě Googlu. Ani jedné novince nechybí NFC, bezkontaktní platby vám tak nebudou zapovězeny.

Ačkoliv jsou si Sense 2 a Versa 4 podobné, přeci jen se výbavou lehce liší. Versa 4 dokáže pokročile monitorovat až 40 různých sportů, přičemž se jedná o dvojnásobný počet oproti minulé generaci. Volnost při sportování vám umožní GPS, kdy hodiny přesně zaznamenají i vaši trasu.

Fitbit Versa 4

Sense 2 posouvá monitorování stresu ještě dále díky senzoru Body Response, který je první svého druhu. Ten měří EDA (cEDA) aktivitu po celý den. Systém cEDA využívá ukazatele, jako je srdeční tep, variabilita srdečního rytmu a teplota kůže, čímž pomáhá lépe pochopit, jak jedinec reaguje na prostředí a situace kolem sebe.

Výrobce prozatím neudává kapacitu baterií. Namísto toho zmiňuje, že při běžném používání se výdrž pohybuje kolem 6 dnů, což je solidní hodnota. Při nepřetržitě puštěné GPS se výdrž smrskne na 5 hodin. Radost může udělat podpora rychlého nabíjení, kdy 12 minut na nabíječce vystačí na minimálně celodenní výdrž.

Fitbit Sense 2 se na českém trhu objeví ve druhé polovině září za 7 699 Kč, zatímco Fitbit Versa 4 dorazí ve stejnou dobu za 5 899 Kč. Součástí balení bude rovněž šestiměsíční předplatné Fitbit Premium (pro nové a vracející se zákazníky).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze