FitBit Blaze: chytré hodinky zaměřené na sportovce

2

Když se řekne FitBit, tak si nejspíše představíte náramky pro sportovce. Z této filozofie nesešel ani jejich poslední výrobek, i když se jedná spíše o hodinky, které si můžete klidně vzít i k obleku. To hlavní ale leží v jejich funkcích pro sportovce. Mají vlastní operační systém, propojíte je s Androidem, iOS i Windows Phone a vydržet mají až 5 dní.

Displej hodinek je barevný a dotykový, o rozlišení se však výrobce nezmiňuje a označuje jej jako „Color LCD“. Co se pásku týče, můžete volit ze tří základních variant:

  • s klasickým páskem za 230 € (6 200 Kč)
  • příplatek za kožený pásek a ocelový rámeček 100 € (2 700 Kč)
  • příplatek za ocelový pásek a ocelový rámeček 140 € (3 800 Kč)

U prvních dvou variant máte na výběr ze tří, respektive dvou velikostí. Na výběr jsou také různé barevné varianty. Možnosti přizpůsobení jsou tak poměrně bohaté.

Mezi funkce patří nezbytný měřič tepu, GPS se používá z připojeného telefonu. Ten může běžet na platformě Android, iOS a Windows Phone. Připojení probíhá přes Bluetooth 4.0. Je potřeba doinstalovat obslužnou aplikaci. Díky ní pak získáte přístup k základním notifikacím a k možnosti ovládat hudbu. V aplikaci pak samozřejmě najdete všechna data týkající se cvičení i vašeho životního stylu.

FitBit Blaze totiž nejsou jenom hodinky, které si vezmete na cvičení, ale které nosíte celý den i celou noc. Pomáhají vám tak nejenom co se fyzických aktivit týče (sledování rekordů a cílů), ale pomáhají například analyzovat spánek.

Fitbit Blaze
Hodinky v základním provedení.

Potěšitelný je údaj o výdrži, která by podle výrobce měla dosáhnout pěti dnů. Hodinky jsou dále označeny jako „splashproof“, to znamená, že by jim neměl vadit pot nebo déšť, výrobce však důrazně nedoporučuje používat je k plavání.

Technické parametry Fitbit Blaze Small

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano, zapínání: ?
Displej?, ?" (? × ? px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS, Windows Phone
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor? mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 2:00 hodin
Dostupnostčerven 2016, 6 200 Kč

Zdroje: fitbit.com