Huawei Watch Jewel a Elegant: zacíleno na ženy

1

Rok 2015 byl, mimo jiné, ve znamená pár velmi zajímavých chytrých hodinek, Watch od Huawei širokou veřejnost ohromily především svým vzhledem a luxusním zpracováním. I když Huawei nabízí hned několik barevných variant, žádná není ryze dámská. Právě to změní nové edice Jewel a Elegant, které vznikly ve spolupráci se společností Swarovski.

Mnozí se shodují na tom, že Huawei Watch patří k nejkrásnějším chytrým hodinkách. Decentní kulatý ciferník, kovové materiály, luxusní pásky a safírové sklíčko dávají dojem, že se spíše než o kus elektroniky jedná o hodnotné klasické hodinky. Huawei Watch existují hned v několika barevných variantách (stříbrná, černá a zlatá) s množstvím různě barevných kovových a kožených pásků.

Huawei Watch

Všechny verze jsou však k dispozici pouze s jedním průměrem ciferníku, a to může být pro něžné pohlaví poněkud omezujícím faktorem. Aby se Huawei zavděčil také ženám a dámám, připravil ve spolupráci se světoznámou společností Swarovski Gemstone speciální edice chytrých hodinek Huawei Watch.

Jewel a Elegant Huawei Watch

Verze Jewel bude nápaditější, nabídne totiž krystaly Swarovski po obvodu ciferníku, verze Elegant bude vhodná i na serióznější příležitosti. Hodinky budou existovat v barevné variantě Rose Gold, tedy v oblíbené zlato-růžové barvě. Na těle verze Jewel nalezneme hned několik lesklých zirkonů. Verze Elegant se bude oproti verzi Jewel pyšnit také vroubkovaným vzorem po obvodu hodinek. Obě verze budou vzhledem k výraznějšímu rámečku o něco větší, konkrétně 44 × 44 mm oproti 42 × 42 mm, tloušťka však zůstává stejná.

Huawei Watch

Obě verze hodinek budou k dispozici se dvěma různými pásky z italské kůže, konkrétně bude k dispozici varianta Pearl White (perlově bílá) a Sapphire Blue (safírově modrá). Dodáme, že pásek nových variant je tenčí než u klasické varianty. Hodinky dorazí na trh s množstvím přednastavených témat (watchfaces), Huawei samozřejmě nezapomněl ani na speciální motivy určené přímo pro něžné pohlaví.

Dále už to známe...

Dále se už nové varianty neliší od té, co už je na trhu. Těšit se tedy můžete na safírové sklíčko displeje odolné vůči poškrábání, za studena kovaná ocel těla hodinek a operační systém Android Wear, který bude komunikovat jak s Android smartphony, tak také s iOS. Chybět nebude ani senzor tepové frekvence, který se nachází na spodní části těla hodinek. Z konektivity můžeme zmínit přítomnost Bluetooth a Wi-Fi, chybět nebude ani 4GB paměť pro vaše data.

Huawei Watch Jewel a Elegant budou dostupné ve stejných zemích, jako standardní verze Huawei Watch, a to od března tohoto roku. Vzhledem k tomu, že klasická varianta se prodává i na tuzemském trhu je pravděpodobné, že se i tyto edice dostanou na náš trh. Ceny jsou nastaveny na 599 dolarů (18 300 Kč včetně DPH) pro verzi Jewel a 499 dolarů (15 200 Kč včetně DPH) pro verzi Elegant.

Technické parametry Huawei Watch Jewel & Elegant

Kompletní specifikace
Konstrukce44 × 44 × 11,3 mm, 61 g, odolnost: ano
Pásekkožený, vyměnitelný: ano (18 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,4" (400 × 400 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.1, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ne
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8926, CPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor300 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:15 hodin
Dostupnostzáří 2015Q1 2016, ?

Zdroje: androidcentral.com, gsmarena.com