Hodinky nebo fitness náramek? Fitbit Blaze je obojí (živě z CES)

Svůj nejnovější počin v Las Vegas představila také společnost FitBit. Jde o jakousi kombinaci fitness náramku a hodinek nazvanou Blaze. Novinka se pyšní poměrně elegantním designem, který zaujme mnohem více v reálu než na fotografiích. Potěší kompatibilita se všemi hlavními systémy. Podívejte se na naše první dojmy přímo z veletrhu CES 2016.

Fitbit Blaze – CES 2016

O Fitbitu Blaze jsme vás již informovali formou klasického preview. Nemohli jsme si jej však nechat ujít ani přímo v Las Vegas a vyzkoušeli jsme ho. V první řadě nás překvapil vzhled zařízení. Na produktových snímcích totiž zdaleka nevypadá tak zdařile jako v reálu. Ačkoliv je FitBit především výrobce náramků, novinka Blaze spíše připomíná chytré hodinky.

V základu je Blaze dodáván s obyčejným gumovým náramkem, nicméně přikoupit si můžete kožený, případně kovový náramek. Za kožený, který je mimochodem velmi elegantní, si připlatíte 2 000 Kč, za kovový dokonce 3 000 Kč. Samotné pásky se připevňují do kovového rámečku a až poté se do něj zasadí samotné zařízení. S koupí koženého nebo kovového pásku získáte i nový kovový rámeček pro rychlejší výměnu.

Fitbit Blaze

Pokrok jsme zaznamenali u displeje, kdy je vůbec poprvé u FitBtu barevný. Na první pohled však nemá tak vysoký jas jako klasické chytré hodinky. Je patrné, že Fitbitu jde stále primárně o výdrž zařízení, a tak zvolil tuto formu úspory energie. A na výdrži se pozitivně podepisuje. Blaze byste měli nabíjet pouze jednou za 5 dní při běžné používání. Ovládání prostředí má na starost trojice tlačítek po levé straně a také displej, který je dotykový.

Novinkou v prostředí oproti starším modelům jsou sedmiminutová cvičení. Na displeji Blazu rovnou uvidíte, jaké cviky a jak je máte provádět. Vše je zpracováno velmi precizně pomocí zřetelných animací. Primárně však Blaze i nadále slouží k zaznamenávání vašich fitness aktivit, spánku a ovládání hudebního přehrávače. Je trošku škoda, že stále chybí GPS. O data však nepřijdete, Blaze využívá GPS z připojeného telefonu. Omezovat se nijak nemusíte, neboť kompatibilita je zajištěna se systémy Android, iOS a Windows Phone.

Prodej Fitbitu Blaze by měl začít v březnu 2016 a startovací cena se bude pohybovat kolem 6 200 Kč.

Technické parametry Fitbit Blaze Small

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano, zapínání: ?
Displej?, ?" (? × ? px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS, Windows Phone
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor? mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 2:00 hodin
Dostupnostčerven 2016, 6 200 Kč
Diskuze ke článku
Ondřej Bakan
Ondřej Bakan
Naposledy upraveno: 11. 1. 2016 23:28
Je škoda, že chybí GPS a také, že dodávaný pásek vypadá opět ze stejného materiálu, jako u nechvalně proslulých předchůdců způsobujících vyrážky.

Sám mám Fitbit Surge a vyrážka mě už štve natolik, že jsem kontaktoval přímo Fitbit s informacemi o možnostech refundu. Nejsem sportovec, nezpotím se, mám to z běžného nošení. Přemýšlel jsem ještě o nalepení nějakého měkkého materiálu na vnitřní stranu náramku, což by mohlo / mělo pomoci.

EDIT: Zapomněl jsem dodat, že se mi ještě zalíbil Jawbone UP3. Nedávno přinesli firmware update, který umožnil automatickou detekci spánku a průběžné odečítání srdečního tepu. Fitbit nebyl schopen za 3 roky od podání feature requestu přinést detekci spánkové fáze a s tím související chytrý budík.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze