Final Fantasy VI, Broken Sword 5 a Galcon Legends nově na iOS

Každý týden se v AppStoru objeví řada nových her. Některé stojí za pozornost, jiné nikoliv. Tentokrát se mezi novinkami objevily i tři velké a známé značky, které by neměly uniknout vaší pozornosti. Nejsilnější páku bude mít asi Final Fantasy VI, které se již před nedávnem objevilo na Androidu.

Final Fantasy VI

Před několika týdny vyšel Final Fantasy VI pro Android a od té doby jsme očekávali vydání i pro iOS. K tomu došlo až nyní. Podle mnohých se jedná o nejlepší díl série a není proto divu, že se okolo portu pro mobilní zařízení strhl takový povyk. Původní hra vyšla v roce 1994 a mobilní verze přináší stejný silný příběh, dlouhé souboje a ještě lepší grafiku. Cena přes 300 Kč je pro mnohé hráče asi příliš vysoká, ale u těchto portů už to bývá zvykem a hardcore fanoušci série si jistě stěžovat nebudou.

Stáhnout Final Fantasy VI

Google Play App Store

Broken Sword 5

Druhou novinkou v AppStoru je Broken Sword 5 s podnázvem the Serpent's Curse. Jedná se o nový díl známé série, která se tímto dílem vrací ke svým kořenům a nabídne 2D prostředí s 3D charaktery v HD rozlišení. Jedná se o point and click adventuru, takže vždy vidíte celou místnost a hrdinu ovládáte jednoduchým tapnutím. V hlavních rolích se zde objeví americký detektiv George Sotbbart a francouzská novinářka Nico Collard. Vývoj hry byl financován prostřednictvím úspěšné kampaně na Kickstarteru a autoři titul rozdělili do dvou částí. Za zakoupení hry dostanete přístup k první části, druhou si odemknete za další poplatek přímo ve hře.

Stáhnout Broken Sword 5 - the Serpent's Curse

App Store

Galcon Legend

Galcon Legend je předělávkou úspěšné hry Galcon a asi vás nepřekvapí, že staví na stejné hratelnosti. V této hře ale získáte předělanou a lepší grafiku, která je samozřejmě optimalizovaná pro iPhone 5, a dokonce můžete využít sociálních služeb Game Center a porovnávat své výsledky s ostatními. Narazíte tu také na 23 nových úrovní ve kterých se pokusíte sjednotit galaxii proti silám zla.

Stáhnout Galcon Legends

App Store

Zdroje: phonearena.com, toucharcade.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze