Facebook umožní živé vysílání po vzoru Periscopu, prozatím pro iOS

1

Pokud využíváte Twitter, můžete pomocí aplikace Periscope uskutečňovat i živé vysílání přímo z místa dění. Facebook samozřejmě nechtěl zůstat pozadu a přináší svoji alternativu živého vysílání, které bude dostupné nejprve pro uživatele iOS. Dalším problémem je území – služba bude prozatím fungovat pouze v USA.

Aplikaci Periscope zná asi většina uživatelů, kteří používají Twitter. Jde o jednoduchou možnost, jak navázat se svými sledujícími živé vysílání, ať už jste kdekoli. O to samé se teď pokusí Facebook, který zakomponuje svoji představu živého vysílání přímo do části, kde jste dosud aktualizovali svůj stav.

Facebook Live Stream

V této části se nově objeví další ikona, která zahájí živé vysílání. Vždy budete moci vybrat také publikum, pro které je živé vysílání určené, stejně tak budete moci přidat krátký popisek toho, o čem váš stream bude. Jakmile vysílání ukončíte, uloží se stream jako klasické video na vaší časové ose, bude se tedy jednat o příspěvek jako každý jiný. Nejprve se nové funkce dočkají uživatelé operačního systému iOS, další podmínkou je to, že se musí nacházet na území USA. Pokud nová služba zaznamená úspěch, bude se postupně rozšiřovat na další platformy a samozřejmě také do dalších zemí.

Další novinkou je funkce vytváření koláží. Pokud tedy jedete na nějaký zajímavý výlet, můžete z vašich fotografií vytvořit koláž, přidat krátký popisek a vypustit jej do streamu. Tuto funkci opět využijí majitelé iOS, Android se dočká příští rok.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: fonearena.com, facebook.com