Facebook Stories se dostávají do klasické aplikace

Pokud bychom měli vybrat sociální síť, která aktuálně nejvíce hýbe světem, byl by to pro mnohé možná překvapivě Snapchat. Jeho mnohdy lehce šílené funkce přebírá také největší sociální síť – Facebook. Nyní můžete v aplikace vytvářet své vlastní příběhy.

Facebook

Není to tak dávno, co se aplikace Facebook Messenger rozrostla o funkci My Day. Nyní se Facebook opět inspiroval Snapchatem či Instagramem a zavádí své vlastní „Stories“. Nová funkce se objevuje v mobilní aplikaci pro Android a iOS. Skrze ní můžete sdílet fotografie či videa z vašeho dne, které automaticky zmizí. Sdílení s přáteli je tak pouze dočasné. Současně se vaše „příběhy“ neobjeví ve streamu novinek, pokud tak sami neučiníte sdílením.

TIP! Vychází nová aplikace Facebook 360 pro Gear VR

Facebook

V rámci aktualizaci přibyla také funkce Direct pro přímé sdílení s přáteli a prostředí fotoaparátu, které je nezbytné pro například tvorbu denních příběhů, je doplněno o spoustu efektů, jako jsou masky, rámečky a interaktivní filtry. Spousta doplňků je inspirována aktuálními filmovými hity, mezi něž patří: Já, padouch 3, Šmoulové nebo Strážci vesmíru. Ty lze aplikovat nejen na fotografie, ale také na videa v reálném čase. Funkce, která zřejmě nadchne především mladou generaci, by měly být dostupné skrze aplikaci Facebook všem uživatelům během tohoto týdne.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: newsroom.fb.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze