Facebook používá denně miliarda uživatelů pouze skrze mobil

2

Největší sociální sítí dnešní doby je bez jakýchkoliv diskuzí Facebook. Americká společnost se pochlubila svými finančními výsledky a současně zveřejnila také počet aktivních uživatelů, který je velmi působivý.

Facebook

Během třetího čtvrtletí roku 2016 utržila společnost Facebook 7,011 miliard dolarů. Jde o 59% nárůst, neboť za stejné období v loňském roce šlo o 4,501 miliard dolarů. Ještě lepší je čistý zisk, který se vyšplhal na 2,379 miliard dolarů a jedná se o 166% nárůst ve srovnání s loňským rokem, kdy se čistý zisk dostal na 896 miliónů dolarů. Skvělé finanční výsledky jsou dílem reklamy, která tvoří 84 % všech příjmů společnosti.

TIP! Facebook chtěl koupit „asijský Snapchat“ Snow, neuspěl

Zajímavá čísla byla zveřejněna také ohledně počtu uživatelů. Měsíčně síť Facebook využívá 1,79 miliard uživatelů a v případě aktivních měsíčních přístupů z mobilních zařízení jde o 1,66 miliard uživatelů. Každý den se pak na Facebook podívá 1,18 miliard uživatelů. Vůbec poprvé se počet denních uživatelů výhradně z mobilních zařízení dostal přes miliardu, konkrétně se jedná o 1,09 miliard uživatelů.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: investor.fb.com

Diskuze ke článku
ANO
"výhradně z mobilních zařízení dostal přes miliardu, konkrétně se jedná o 1,09 miliard uživatelů." .... neni to VYHRADNE, je to tech, co to pouzivaji na mobilu .... celkove 1.18 ..... cili tu se da skutecne rict, ze pouze 90 milionu uzivatelu se VYHRADNE pripojuje pres WEB. Ikdyz by se vzalo to, ze nekdo pingne klidne i z obycejneho mobilu jejich web, ma v pozadi aplikaci, kterou nepouziva atd ... tak mi to stejne prijde krute prehnane. Tech uzivatelu, co nema vubec mobilni zarizeni schopne pristupu k netu (mobil nebo tablet) bude ve skutecnosti mnohonasobne vic, takze mi to prijde jako nesmysl. I kdyby to znamenalo, ze kazda druha stranka dnes je propojena s FB a nacita si nejaky plugin, takze ikdyz na mobilu clovek otevre idnes.cz, tak stejne jako by byl na FB .... tak i tak je 90 mega, cili JEN 13tina lidi, co ma jen PC, blbost ...
Chuan Perverez
Ať si to uživatelé užijou. Já se ke stádu nepřipojím. Rozhodně nebudu ten kdo podporuje jejich zisky. Nemůžu je totiž ani cejtit...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze