Facebook chtěl koupit „asijský Snapchat“ Snow, neuspěl

Facebook měl zálusk na další společnost. Konkrétně se jednalo o asijskou variaci populárního Snapchatu zvanou Snow. Ani v tomto případě se však největší sociální síť na světě nesetkala s přijmutím své nabídky.

Facebook

Popularita sociální sítě Snapchat nadále roste, a to především mezi mladými uživateli. Svědčí o tom i zájem ze strany Facebooku. Ten chtěl celý Snapchat koupit již v roce 2013 za přibližně 3 miliardy dolarů, avšak majitelé Snapchatu nabídku odmítli a zpětně se ukazuje, jak rozumný krok to byl. Po tomto nezdaru se musel Facebook zařídit po svém. Například letos testuje službu Messenger Day, která je svou náplní Snapchatu velmi příbuzná. Nyní se také objevily informace o tom, že chtěl Facebook koupit společnost Navver, která stojí za službou Snow.

TIP! Facebook spouští virtuální tržiště. Jmenuje se Marketplace

V našich končinách jde o neznámou službu, populární je zejména v asijských zemích. Jde totiž o tamní klon Snapchatu, který si z obchodů s aplikacemi již stáhlo více než 80 miliónů uživatelů. Společnost Navver, která pochází z Jižní Koreji, však dohodu o odkoupení odmítla. Facebook údajně nabízel velmi slušnou, avšak blíže nespecifikovanou částku a do celé věci se zapojil i samotný zakladatel Marc Zuckerberg, který zástupcům společnosti Navver osobně telefonoval. Facebook tak i tentokrát musel odejít s prázdnou. Jistě se však bude snažit své služby obohatit o další populární prvky z konkurenčních aplikací.

Zdroje: techcrunch.com, engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze