Emporia znovu útočí na český trh svými telefony nejen pro seniory

1

Rakouská společnost emporia Telecom znovu, a tentokrát důrazněji, vstupuje na český trh se svými telefony se snadným ovládáním, které jsou určeny zejména pro seniory. Začíná u T-Mobile, v plánu je prodej u dalších operátorů i přes přímé obchodní kanály.

Velká tlačítka, dobře čitelný displej, snadné ovládání. Právě těmito vlastnostmi se vyznačují telefony rakouského výrobce emporia Telecom, který dnes zahájil expanzi na český trh. Společnost se tak bude snažit proniknout na trh, kde úspěšně působí v tomto segmentu například Aligator nebo Doro. Rodinná rakouská společnost Emporia jde však se svými telefony dál a navrhuje je již od začátku ve spolupráci se seniory a všechny telefony jsou například testovány ve spolupráci s univerzitou v Cambridge. Už od začátku budou na českém trhu k dispozici čtyři telefony emporia s řadou užitečných funkcí, ze kterých si vybere každý bez ohledu na věk. Značku bude u nás rozvíjet nový oblastní manažer Michael Rabenstein.

„Na českém trhu vidíme obrovský potenciál. Naše telefony vyhovují zejména zákazníkům nad 50 let, kterých je v České republice více než 3,8 milionu. Podle posledních statistik tak tvoří až 36 procent populace a tento podíl stále narůstá," vysvětluje důvody expanze na český trh Eveline Pupeter-Fellner, zakladatelka a generální ředitelka společnosti emporia Telecom. Na českém trhu se již v průběhu března objeví nová kolekce telefonů emporia, čítající čtyři modely.

emporia TALKcomfort: základ u T-Mobile

Od března se v nabídce T-Mobile objeví model TALKcomfort, který bude prodáván za nedotovanou cenu pod 1000 Kč a dotovaná cena bude činit 1 Kč. Emporia TALKcomfort je snadno ovladatelný telefon, zaměřený na telefonování a SMS zprávy. Vše bez nutnosti přístupu do menu - důležité funkce obsluhují postranní tlačítka. Zaujme kontrastní barevný displej s velkým textem, velmi velké klávesy vhodné pro snadné ovládání, extra silná vibrační odezva, specifický a pro seniory dobře slyšitelný zvuk zpětné odezvy tlačítek, zabudovaná svítilna a nechybí ani funkce jako budík nebo kalkulačka. Chybí však pověstné nouzové tlačítko.

emporia TALKcomfort

emporia ELEGANCEplus: i telefon pro seniory může být elegantní

emporia cílí také na zákazníky, kteří dbají na styl a nechtějí, aby bylo na první pohled poznat, že mají seniorský telefon. Výbava je velmi podobná, jako u výše uvedeného modelu emporiaTALKcomfort, ale zabalená do stylovějšího těla. Navíc však model ELEGANCEplus nabídne i Bluetooth a nouzové tlačítko na zadní straně. Po jeho stisku postupně telefon volá na přednastavená čísla, přičemž telefon pozná, kdy například hovor spadl do hlasové schránky nebo přijal obsazovací tón a automaticky zkusí další číslo v řadě. V případě nouzové události se to opravdu může hodit. Tento model se už za pár dní v Barceloně však dočká svého nástupce.

emporia ELEGANCEplus

emporia CLICK: véčko s fotoaparátem

Ještě o něco výše míří telefon véčkové konstrukce. Pokud byste modelu ELEGANCEplus na první pohled zaměření na seniory nehádali, zde byste cílovou skupinu odhalili až po otevření. Nabízí velká tlačítka, snadno čitelný barevný displej s volitelnou velikostí textu a reproduktor s vysokou hlasitostí. Toto "véčko" má také vestavěný fotoaparát a funkci nouzového volání. Kromě SMS a volání si CLICK rozumí dokonce i s MMS zprávami, pro které je určena 2 MB paměť. Rovněž tento telefon bude již brzy nahrazen nástupcem, který bude představen v Barceloně.

véčkové emporia CLICK

Emporia SAFETY: pozná, kdy upadnete a zavolá pomoc

Emporia SAFETY je specializovaný mobilní telefon, který je většinou distribuován prostřednictvím specializovaných organizací pro seniory, kterým hrozí závažnější zdravotní rizika. Telefon je vybaven GPS lokalizací a detektorem pádu, který automaticky zavolá na přednastavené nouzové číslo v případě, že vyhodnotí pád člověka. Příslušenstvím jsou náramkové hodinky s nouzovým tlačítkem spojené s telefonem pomocí Bluetooth. Pokud se tedy člověk dostane do obtíží a nemá v dosahu telefon, může i tak aktivovat nouzové volání. Díky GPS je možné i odesílání současné adresy nebo geografické pozice odkazem na Google Maps. Telefon disponuje také velkým TFT displejem a FM rádiem.

emporia SAFETYplus má senzor pádu a hodinky s nouzovým tlačítkem propojené přes Bluetooth