Emporia předvádí nové seniorské mobily a expanduje do USA

Rakouský výrobce Emporia Telecom, který se soustředí převážně na velmi jednoduché a účelné mobilní telefony pro seniory, včera oznámil své rozšiřování. Se svou paletou přístrojů hodlá dorazit i do Severní a Jižní Ameriky, což slaví také dvěma zbrusu novými modely.

Přístroje společnosti Emporia nabízejí především velmi jednoduché ovládání a životně důležité funkce, jako jsou velké klávesy, kvalitní baterie, hlasitý reproduktor či specifická tlačítka pro první pomoc. Jsou tedy nejvíce přizpůsobeny pro děti či seniory, jež potřebují být ve spojení se svými blízkými a nechtějí komplikované a předražené smartphony.

Stejně jako všechny dřívější modely obsahuje tlačítko Call for Care, které automaticky vytočí rodinu, sanitku či jakékoliv předem nastavené číslo.

Společně s oznámením rozšíření má Emporia nabídnou dva zbrusu nové modely, Emporia Click a Emporia Solid Plus. První jmenovaný přináší zajímavou a stylovou véčkovou konstrukci, vestavěný fotoaparát s jednoduchým ovládáním a především hlasitý repráček a mocné vibrační vyzvánění.

TIP! Podívejte se na další čtyři představené přístroje výrobce.

Emporia Solid Plus zase vrací design do starých kolejí a představuje sebou odolnou cihličku pro aktivní lidi, seniory či pracovníky v exteriérech. Přístroj vydrží veškeré nepříznivé podmínky, vodu, písek, extrémní teploty i pády z výšek.

Oba mobily budou představeny na brzké výstavě CES, takže si na další oficiální obrázky a specifikace musíme počkat jen pár dnů.

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze