Emporia učí seniory, jak zacházet s mobilem

4

Společnost Emporia ve spolupráci s nadačním fondem Veselý senior pro všechny zájemce připravil pravidelnou sérii školení s názvem „Jak na mobil“. Lektoři v první části poskytují praktické rady jak používat mobil, v druhé části poté s každým zájemcem zvlášť probírají funkce a možnosti jejich konkrétních přístrojů a odpovídají na dotazy.

Emporia logo

Tip: přečtěte si také článek - Emporia Telecom představuje 4 nové přístroje

Semináře Jak na mobil probíhají pravidelně od ledna 2011 v prostorách nadačního fondu Veselý senior a do budoucna se vzhledem k pozitivním ohlasům dosavadních účastníků budou rozšiřovat do dalších pražských lokalit. Bezplatný kurz se skládá z krátkého semináře, ve kterém speciálně vyškolený lektor na praktických příkladech radí seniorům s nejdůležitějšími funkcemi mobilních telefonů od psaní SMS až po plánování času v kalendáři.

Čtěte: Emporia Telecom představuje 4 nové přístroje

Účastníci se dále dozvědí, které typy tarifů z nabídek našich mobilních operátorů jsou pro ně nejvhodnější či na co si dát pozor při koupi nového přístroje. V druhé části se poté lektoři věnují účastníkům osobně a odpovídají seniorům na dotazy, které se týkají jejich konkrétních přístrojů. V rámci projektu Jak na mobil probíhá také rozsáhlý průzkum o způsobu, jakým čeští senioři své mobilní přístroje využívají, jaké funkce mobilů preferují a které jim naopak používání telefonu jen zbytečně komplikují.

Fotografie ze seniorského školení "jak na mobil"

Filip Ulík, country manager společnosti Emporia pro ČR a SK k projektu „Jak na mobil“ dodává: „Jsem rád, že ve spolupráci s nadačním fondem Veselý senior pomáháme starším spoluobčanům lépe zvládat funkce jejich mobilních přístrojů. Odstraňujeme tak případné překážky, které by seniorům bránily v každodenní komunikaci s jejich rodinou a přáteli. Mobilní telefony obzvláště nemocným lidem poskytují také neocenitelnou pomůcku v nouzi, v tomto případě je porozumění bezpečnostním funkcím telefonu obzvláště důležité.“

Noví zájemci o kurz Jak na mobil jsou zváni v těchto termínech:

  • Sídlo nadačního fondu Veselý senior, Trojická 1, Praha 2 - 19.4.2011 od 15.30
  • Úřad MČ Prahy 2, nám. Míru 20/600 - 16.5.2011 od 15:00, 27.6.2011 od 15:00

Další informace najdou zájemci na www.emporia.cz a www.veselysenior.cz

Zdroje: TZ Emporia

Diskuze ke článku
jabilko
no tak to je moc užitečná věc. jenom nech na to mají trpělivost. já jsem se snažil naučit dědečka zacházet s mobilem, ale když už jsem mu poštvrté vysvětloval, že nestačí jenom poližit telefon na stůl po ukončení hovoru a přesto tomu nerozuměl, prostě jsem to vzdal...
malamica
to zlaté že myslia aj na starších ludí:) preto viem že aj mojej babke bolo ťažké naučiť sa ako mobily fungujú.
OrK126
Moja Babka nerozezná samsung galaxy od nokie c-2 .. :DDDDDDDDDddddddddd
Ona se ptá jakej je vtom rozdíl ? jakej je v tom rozdíl mezi dotykáčem a normální nokiou ? no kurva
to ona to neni štons to pochopit kurva !!!!!!!!!!!!! Prej vždyť to je jedno jestli to neni dotykové vždyť taky na to mačkám :DDD ty kurva to je kráva !!!!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze