Emporia v Barceloně: stará klasika a první dotykový model LIFE Touch

3

Barcelonský veletrh není jen o high-end novinkách. Se svými novinkami se vytasila také rakouská Emporia. Ta vylepšila jeden klasický model z řady TALKcomfort, ale především ukázala svůj vůbec první dotykový telefon. Že by nám mezi jednoduchými telefony začaly také vládnout dotykové displeje?

Emporia TALKcomfortPLUS

Pod poněkud krkolomným názvem se ukrývá starý známý model TALKcomfort. Jedinou inovací je zakomponování nouzového SOS tlačítka na zadní stranu telefonu. Po jeho stisku bude automaticky zavoláno na pět definovaných čísel. Pokus o volání bude opakován do té chvíle, dokud se telefon alespoň na jedno číslo nedovolá.

Emporia TALKcomfortPLUS

Zbylé funkce zůstávají stejně. Počítat tedy můžete s velkým monochromatickým displejem a obřími tlačítky s výraznými popisky. Velmi jednoduché je i ovládání a například k napsání SMS či nastavení budíku postačí stisk jednoho příslušného tlačítka na boku telefonu. Hodit se jistě bude také svítilna. Emporia TALKcomfortPLUS bude dostupný během druhého čtvrtletí 2013.

Emporia LIFEtouch

Nejnovější model je historicky prvním dotykovým rakouského výrobce. Nicméně pokud se obáváte o pohodlné ovládání, nemusíte. Telefon je výsuvný. V zavřeném stavu se můžete v prostředí pohybovat prostřednictvím dotyku displeje a několika tlačítek pod displejem. Po vysunutí se objeví klasická alfanumerická klávesnice pro pohodlné psaní.

Emporia LIFEtouch

Ani u tohoto modelu nechybí rychlá boční tlačítka, která vás přesunou k nejpoužívanějším funkcím, jako je například budík. Mezi nimi například najdete i přímý vstup k 2megapixelovému fotoaparátu.

Výrobce láká na aplikace emporiaME, která spojí telefony Emporia s chytrými telefony, které nabízejí operační systém Android a iOS. Například děti či vnoučata mohou ze svého chytrého telefonu spravovat obsah na Emporii, měnit nouzová čísla či záznamy v kalendáři. Stejně snadno lze sdílet i fotografie. V současné době je to výčet úplný, nicméně výrobce plánuje rozšíření možností.

Nejnovější Emporia LIFEtouch bude dostupná až koncem letošního roku. Cena oznámena prozatím nebyla.

Diskuze ke článku
johny
Paráda, za tohle velkej klobouk dolů.
MiNo
Emporia LIFEtouch, pekny telefon pro duchodnce. Nemyslim to nijak spatne ani ironicky.

Jen me udivuje to, ze VSICHNI tu kydaji hnuj na dlazdice ve Windows 8, ale a najednou skoro vsecho zacina mit dlazdice, smartWatch o Samsungu, Tenhle telefon pro duchodce a atp.

To svedci o tom, ze vetsina lidi win8, kritizuje jen podle obrazku, screenshotu a nozoru imbecilnich jedincu na forech.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze